Δένδιας: Το κράτος οφείλει να δείξει την παρουσία του

Δένδιας: Το κράτος οφείλει να δείξει την παρουσία του

 

«Το κράτος οφείλει να δείξει την παρουσία του», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στην Κεφαλονιά, με εντολή του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Ο υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης ανταπόκρισης του κράτους στο νησί που μετράει τις πληγές του μετά το νέο μεγάλο σεισμό. Παράλληλα, εξέφρασε τη λύπη του για τις ζημιές που έχουν προκληθεί κυρίως στο Ληξούρι, καθώς, όπως είπε «επηρεάζουν άμεσα τη δυνατότητα των κατοίκων να έχουν μία ομαλή ζωή», ενώ θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για ό,τι είδε «και από εκεί και πέρα η κρατική μηχανή πρέπει να κάνει το καθήκον της».

Ο κ. Δένδιας, μετά από σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου στην οποία συμμετείχε το μεσημέρι, στο Αργοστόλι, δήλωσε ότι στη συνεδρίαση έγινε μία αποτίμηση της κατάστασης και τόνισε ότι αποφασίστηκε να ενισχυθεί ο κρατικός μηχανισμός στο Ληξούρι και στην περιοχή της Παλικής, η οποία κυρίως επλήγη.

«Έδωσα ήδη τις σχετικές εντολές και στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική. Θα υπάρξει και αυτοτελές κλιμάκιο μηχανικών, το οποίο θα εγκατασταθεί στο Ληξούρι. Επίσης, ήδη μετακινήθηκαν οι αρμόδιοι του δήμου και της περιφέρειας για να ελέγξουν την κατάσταση των δημοσίων κτιρίων στο Ληξούρι. Ξαναλέω, το κράτος οφείλει να δείξει την παρουσία του στη δημοτική ενότητα Παλικής, όπως τη δείχνει στην Κεφαλονιά όλες αυτές τις ημέρες και να βεβαιώσει τον πολίτη ότι είναι και θα παραμείνει δίπλα του», τόνισε ο υπουργός.

Σημειώνεται ότι έχουν τεθεί σε ετοιμότητα όλες οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος προκειμένου να συνδράμουν το έργο της πολιτικής προστασίας στο νησί. Στην Κεφαλονιά οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν ενισχυθεί με συνολικά 30 αστυνομικούς από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, ενώ για την υποστήριξη του έργου των Πυροσβεστικών Δυνάμεων μετέβη σήμερα από την Πάτρα κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ, με οκτώ πυροσβεστικούς υπαλλήλους και ένα διασωστικό σκύλο.

Στο πλαίσιο του σχεδίου «Ξενοκράτης» έχουν προχωρήσει επίσης στην αποστολή προσωπικού και μέσων στην Κεφαλονιά, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, όπως επίσης και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, καθώς και εθελοντικές οργανώσεις πολιτικής προστασίας.

Τον κ. Δένδια συνοδεύουν στην Κεφαλονιά ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης και ο γγ Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Στράτος Σιμόπουλος.

Μετέβησαν, επίσης, στην Κεφαλονιά ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Σπυρίδων Παπασπύρου, και ο Γενικός Επιθεωρητής Υπηρεσιών Νοτίου Ελλάδος του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Αφάλης.

Ο κ. Δένδιας μετέβη αρχικά στο Ληξούρι, όπου επισκέφτηκε σημεία στα οποία σημειώθηκαν ζημιές από τη σεισμική δραστηριότητα, όπως το λιμάνι της πόλης, σχολικά κτίρια και το Μαντζαβινάτειο νοσοκομείο.

 

Διαβάστε επισης:

Κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε σεισμόπληκτους

Οι γιατροί στηρίζουν τους σεισμόπληκτους

Στην Κεφαλονιά ο Ιερώνυμος

Ενίσχυση της Κεφαλονιάς με αστυνομικούς

ΒΙΝΤΕΟ-Στην Κεφαλονιά Νίκολας Κέιτζ και Πενέλοπε Κρουζ

ΒΙΝΤΕΟ-Το χτύπημα του εγκέλαδου από κάμερα ασφαλείας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ