Σταθάκης: Χάσμα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ

Σταθάκης: Χάσμα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αρμόδιος για θέματα ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης, μίλησε στον realfm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, σχετικά με τις υποψηφιότητες για τις δημοτικές εκλογές, το χρέος, αλλά και το ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

«Είναι παραδεκτό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλές και διαφορετικές απόψεις. Αυτό είναι καλό γιατί δείχνει ένα κόμμα το οποίο αρνείται να πάρει τη μορφή ενός αρχηγικού κόμματος, παραδοσιακού τύπου και αρνείται να πάρει και τη μορφή άλλων παραδόσεων που έχουν άλλα κόμματα στην αριστερά που είναι μονολιθικά», σχολίασε αρχικά ο κ. Σταθάκης και συνέχισε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί πλέον σαν ενιαίο κόμμα. Έχει διαφορετικές απόψεις. Χθες ήταν μια κεντρική επιτροπή που τα μέλη της έπρεπε να ψηφήσουν κατά πλειοψηφία και αυτό έγινε. Υπάρχουν αντίθετες απόψεις και στη βασική στρατηγική αλλά και αυτό θεμιτό είναι».

«Υπάρχουν τρείς τρόποι – σενάρια για να αντιμετωπιστεί άμεσα το χρηματοδοτικό κενό. Να γίνει μια παράταση των ομολόγων που λήγουν το 15’ και το 16. Είναι περίπου δέκα δις. Η δεύτερη λύση είναι η έμμεση χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, χωρίς μνημόνιο. Η 3η λύση είναι να υπάρξει νέα χρηματοδότηση από τον ESM και να υπογραφεί κάποιο νέο μνημόνιο μέχρι το 2016», σχολίασε ο κ. Σταθάκης σχετικά με το χρέος και το χρηματοδοτικό κενό.

«Υπάρχει ένα χάσμα που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία, για όλα τα θέματα που αφορούν την οικονομία και τις στρατηγικές διαπραγμάτευσης. Είναι πάρα πολύ δύσκολο έως αδύνατο να ανοίξει ένας διάλογος ανάμεσα σε δύο κόμματα όταν στο 95% των θεμάτων βρισκόμαστε εντελώς απέναντι», είπε ακόμα ο κ. Σταθάκης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ