ΒΙΝΤΕΟ-Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τις οικογένειες των ηρώων πεσόντων στα Ίμια

ΒΙΝΤΕΟ-Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τις οικογένειες των ηρώων πεσόντων στα Ίμια

 

Με τις οικογένειες των Ηρώων Πεσόντων των Ιμίων συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

«Κάνουμε το αυτονόητο. Τιμούμε τη μνήμη των τριών παλικαριών που πριν 18 χρόνια έπεσαν για την Πατρίδα. Για την ακεραιότητα και για την αξιοπρέπεια της Πατρίδας μας. Αυτό είναι χρέος τιμής για την Πολιτεία και χρέος ψυχής για όλους μας. Θέλω να ευχαριστήσω τις 3 οικογένειες που βρέθηκαν σήμερα εδώ μαζί μας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Θα ήθελα να πω ότι ευχαριστώ πάρα πολύ τον κ. Σαμαρά που ήταν ο πρώτος Πρωθυπουργός όλα αυτά τα χρόνια που ασχολήθηκε με το θέμα και έτσι αποδέχθηκε και εκτίμησε πραγματικά την πράξη του πατέρα μου, αλλά και των άλλων δύο πεσόντων στα Ίμια. Αυτό σημαίνει πάρα πολλά για εμάς που, επιτέλους, μετά από τόσα χρόνια κάποιος το εκτίμησε», ανέφερε ο Ιωάννης Καραθανάσης, γιος κυβερνήτη ελικοπτέρου, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

Από την πλευρά του ο Νίκος Βλαχάκος, ο αδελφός συγκυβερνήτη ελικοπτέρου τόνισε ότι « ήταν μία τιμητική για όλες τις οικογένειες. Θέλω να πω και να στείλω ένα μήνυμα προς όλους. Νομίζω ότι η θυσία των 3 παλικαριών στα Ίμια είναι η αντίσταση σε κάθε επίβουλο για την Ελλάδα μας. Νομίζω ότι αυτό, έχει περάσει όλα αυτά τα χρόνια στις επόμενες γενιές και είναι αυτό που πρέπει να σηματοδοτεί την πορεία μας σε αυτήν τη χώρα».

 

Δείτε το βίντεο από τη ΔΤ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ