Σαμαράς: Έντιμη φίλη της Ελλάδας η Αυστραλία

Σαμαράς: Έντιμη φίλη της Ελλάδας η Αυστραλία 

 

Στους δεσμούς αίματος της Ελλάδας και της Αυστραλίας αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς σε μαγνητοφωνημένο μήνυμα που απέστειλε σε εκδήλωση του ΔΣ του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας Αυστραλίας επ’ ευκαιρία της αυστραλιανής Προεδρίας του G20 και της ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι η Αυστραλία πάντοτε έμεινε μια «πολύ έντιμη, σωστή φίλη» απέναντι στην Ελλάδα κατά την ώρα του πολέμου, όταν Αυστραλοί πολέμησαν με θυσία και αξιοζήλευτη αγάπη για την ελευθερία, δίπλα στους Έλληνες αλλά και δίνοντας την ευκαιρία στους Έλληνες της ομογένειας στην Αυστραλία να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους σε συνθήκες ισότητας και δικαιοσύνης.

Στο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στη δυνατότητα συνεργασίας των δύο χωρών κατά τη διάρκεια των προεδριών τους, του G20 και του Συμβουλίου της ΕΕ της Αυστραλίας και της Ελλάδας αντίστοιχα, για την επανεκκίνηση της παγκόσμιας οικονομίας. Επισήμανε τον σημαντικό ρόλο του Συμβουλίου και ευρύτερα του επιχειρηματικού κόσμου για την εξέλιξη των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών, τονίζοντας ότι έχουν τεράστια περιθώρια ανάπτυξης.

Στην ομιλία του ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε ότι η Αυστραλία αποτελεί ένα απτό παράδειγμα επιτυχίας, εφόσον κατάφερε με την προώθηση μεταρρυθμίσεων να οδηγήσει μια οικονομία, που ήταν σε ύφεση στη δεκαετία του ΄80, να γίνει σήμερα μια ανοιχτή οικονομία με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια και 12η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Ο υπουργός τόνισε ότι σε αυτόν τον δρόμο μεταρρυθμίσεων προχωρεί και η Ελλάδα, και υπογράμμισε ότι, σύμφωνα με έρευνα του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα είναι πρώτη παγκοσμίως στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών για την ανάπτυξη, βάζοντας τις βάσεις για ένα φιλικό επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ