Πάγκαλος: Είναι αλήτες

Πάγκαλος: Είναι αλήτες

Σφοδρή επίθεση εναντίον της Τρόικας, με αφορμή το ζήτημα που έχει προκύψει με το γάλα, εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

Ο πρώην υπουργός κατήγγειλε τα συμφέροντα που εξυπηρετούν οι εκπρόσωποι των δανειστών και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική κτηνοτροφία.

«Η τρόικα λέει να μην έχουμε γάλα. Είναι αλήτες! Ήμουν 19 χρόνια στις κοινοτικές υποθέσεις. Είναι αλήτες, όργανα των συμφερόντων που εκπροσωπούν μέσα στα γενικότερα πλαίσια μιας οικονομικής και πολιτικής λογικής.

Εγώ λέω να το σκεφτούν για τη γενικότερη πολιτική και οικονομική λογική της Ε.Ε., αν συμφέρει, αλλά σιγά-σιγά φαίνεται η αλητεία και τα χρώματα αυτών των υπαλλήλων που εκπροσωπούν συμφέροντα ιδιοτελή και θέλουν να κλείσουν την ελάχιστη αυτή και απαραίτητη κτηνοτροφία στην Ελλάδα, για να μην έχουμε γάλα και να παίρνουμε από την Ολλανδία. Ε, όχι», δήλωσε ο κ. Πάγκαλος.

Παράλληλα, αν και μνημονιακός όπως ομολόγησε, παρότρυνε την κυβέρνηση να μην υποκύψει στις απαιτήσεις των δανειστών στο θέμα του γάλακτος λέγοντας χαρακτηριστικά,

«  Είμαι μνημονιακός μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Αλλά όταν βλέπω την αλητεία της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων μέχρι εκεί που δεν παίρνει και είναι συνηθέστατη στις ευρωπαϊκές υποθέσεις.

 Και μιλάω για αγριόσκυλα, όχι για ανθρώπους. Λοιπόν, τώρα μου λέτε ότι πρέπει να κάνουμε ό ,τι μας πει η τρόικα. Ε, όχι! Δεν πρέπει να κάνουμε ό ,τι μας πει η τρόικα. Όχι… Ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να χτυπήσει τη γροθιά της στο τραπέζι».

Τέλος, σε σχόλιο του για την πρωτοβουλία των «58» και τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε την άποψη πως «δεν υπάρχει Αριστερά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ