Μηταράκης: Στόχος η έξοδος στις αγορές το 2014

Μηταράκης: Στόχος η έξοδος στις αγορές το 2014

Για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές εντός του 2014 έκανε λόγο ο Νότης Μηταράκης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου και στον Real FM. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας τόνισε ότι αν και το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής  λήγει το 2016, η κυβέρνηση αντιπροτείνει την έξοδο στις αγορές από το τρέχον έτος, επικαλούμενος και τις εκθέσεις διεθνών αναλυτών.

Ωστόσο ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως ο «ψευδής» εφησυχασμός που επικρατεί στον κόσμο δεν πρέπει σε συνεχιστεί καθώς το κλίμα για την χώρα μας δεν είναι καθόλου ευνοϊκό.

«Αν νομίζουμε ότι έχουμε φίλους, κάνουμε λάθος», υπογράμμισε ο κ. Μηταράκης εκτιμώντας ότι από τις επερχόμενες ευρωεκλογές θα προκύψει ένα έντονο αντιευρωπαϊκό κλίμα. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει ο ΟΟΣΑ θα υιοθετηθούν ώστε να ξεπεραστούν οι αγκυλώσεις της ελληνικής οικονομίας.

«Λύση είναι να βγούμε από το πρόγραμμα όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία»,  είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.

Τέλος υπεραμύνθηκε του έργου που επιδεικνύει η κυβέρνηση στον τομέα της ανάπτυξης και αποκάλυψε ότι η συνολική εισροή επενδύσεων έφτασε τα 12δις ευρώ, ενώ 2 δις ευρώ ήταν οι νέες επενδύσεις από τον αναπτυξιακό νόμο.

 

Ακούστε το ηχητικό

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ