Τσίπρας: Ανακοινώνει ονόματα υποψηφίων

Τσίπρας: Ανακοινώνει ονόματα υποψηφίων

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών ανακοινώνει σήμερα στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματός του ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συνεχίσει τις επαφές του και μέχρι την έναρξη της συνεδρίασης, καθώς υπάρχουν σοβαρά ανοιχτά θέματα.

Μέχρι αργά το βράδυ χθες για την περιφέρεια Αττικής έπαιζε δυνατά το όνομα της Σοφίας Σακοράφα, όπως δυνατά για το δήμο Πειραιά παίζει και το όνομα του Θοδωρή Δρίτσα.

Για το δήμο Αθηναίων ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είχε χθες και δεύτερο γύρο επαφών με τον Θάνο Μικρούτσικο, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες και με τον Λάκη Λαζόπουλο, που είχαν αρνηθεί στις πρώτες κρούσεις που τους έγιναν. Κομματικές οργανώσεις, πάντως, προτείνουν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έχει αποκλείσει κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ άλλες οργανώσεις έχουν προτείνει την επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Ελένη Πορτάλιου.

Ακόμα πιο δύσκολα είναι τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη , μετά την άρνηση του καθηγητή Άρη Καζάκου, ενώ σημαντικές αντιδράσεις συναντά η στήριξη του ανεξάρτητου υποψήφιου περιφερειάρχη, προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ Μάρκο Μπόλαρη.

Στην Πελοπόννησο, μετά την άρνηση του Θ. Πετράκου, έγινε πρόταση στον βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Ζαχαριά, ο οποίος επίσης αρνείται, ενώ οι οργανώσεις εκφράζουν διαφωνία στην πρόταση για τον βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη.

Ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί τις επαφές με πλήρη μυστικότητα, σε συνεργασία με ορισμένους στενούς του συνεργάτες, ενώ θα ενημερώσει για τις προτάσεις του τα κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου, όπως πχ τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, το πρωί σήμερα. Χαρακτηριστικό της μυστικότητας υπήρξε ότι ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας ήταν εκτός Κουμουνδούρου, κατ’ άλλους για να κάνει επαφές και κατ’ άλλους σπίτι του προκειμένου να γράψει την εισήγηση για τη σημερινή Πολιτική Γραμματεία.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ