Άναψαν φωτιές οι δηλώσεις Σβόμποντα

Άναψαν φωτιές οι δηλώσεις Σβόμποντα

 

Φωτιά έβαλε στο πολιτικό σκηνικό η δήλωση του πρόεδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι Ευρωσοσιαλιστική Ομάδα θα στηρίξει και το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ, εκτός από αυτό του ΠΑΣΟΚ.

Η τοποθέτησή αυτή του κ. Σβόμποντα ήρθε μετά τη συνάντησή του με τον Φώτη Κουβέλη, με τον οποίο όπως σημείωσε έχει τακτικές επαφές το τελευταίο διάστημα. “Υποστηρίζουμε την ενίσχυση των σοσιαλιστικών δυνάμεων στην Ελλάδα, ώστε να υπάρξει σημαντική εκπροσώπησή και στο Ευρωκοινοβούλιο για την Ευρωσοσιαλιστική Ομάδα” τόνισε ο κ. Σβόμποντα, συμπληρώνοντας: “Θεωρούμε σημαντικό το γεγονός, ότι η Ευρωσοσιαλιστική Ομάδα στηρίζει όλες τις προσπάθειες με σοσιαλιστικό πρόσημο, ενόψει των ευρωεκλογών”.

 

Βενιζέλος:Το ΠΑΣΟΚ είναι το μέλος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

“Το ΠΑΣΟΚ είναι το μέλος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ελλάδα”, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώπιον του επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για ένα νέο ξεκίνημα στην Ευρώπη.

Αυτή ήταν και η απάντηση του κ. Βενιζέλου ο οποίος πάντως ευχαρίστησε τον Χάνες Σβόμποντα, γιατί, όπως είπε, “αναγνωρίζει και τιμά την διαδρομή, την υπευθυνότητα, τις θυσίες και το σημερινό κρίσιμο ρόλο του ΠΑΣΟΚ”. 

“Είμαι σίγουρος ότι στις συναντήσεις που είχε ο Χάνες Σβόμποντα,όπως μου είπε πριν από λίγο, τόνισε σε όλους τους συνομιλητές του, ότι χωρίς ενότητα με μικρούς κομματικούς πατριωτισμούς, δεν ανταποκρινόμαστε στην πρόκληση των ιστορικών μας περιστάσεων”, επεσήμανε.

Ως προς ευρωεκλογές του Μαϊου ο κ. Βενιζέλος σημείωσε: “Το ζήτημα δεν είναι να εκλεγούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο Έλληνες Ευρωβουλευτές που στη συνέχεια θα ενταχθούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το ζητούμενο δεν είναι καν το ψηφοδέλτιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ είναι το μέλος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, να συγκεντρώσει πολλές ψήφους. Το ζητούμενο είναι το μέλλον της Ευρώπης, η νέα αφήγηση, η οριστική υπέρβαση της κρίσης και επειδή όπως είπα η Ελλάδα είναι το εργαστήριο για την αντοχή και την προοπτική της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης έχει πολύ μεγάλη σημασία το μήνυμα αυτό να προκύψει μέσα από το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών”. 

Ανέφερε επίσης ότι “η ερμηνεία του αποτελέσματος των ευρωεκλογών θα είναι ούτως ή άλλως πολύ σκληρή και επιθετική, γιατί θα κριθεί η νομιμοποίηση της στρατηγικής της χώρας, κι έχει πολύ μεγάλη σημασία να κινηθούμε προληπτικά και να αφοπλίσουμε όλους εκείνους που ετοιμάζονται να αμφισβητήσουν στην πραγματικότητα την ευρωπαϊκή σταθερή και ασφαλή πορεία της χώρας”. 

“Κεντροαριστερά της ευθύνης, δηλαδή δημοκρατική προοδευτική Παράταξη άξια του ονόματός της στην Ελλάδα, είναι η Παράταξη του κόστους και της προοπτικής και όχι η Παράταξη των μικροκομματικών ή προσωπικών υπολογισμών”, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

 

Η απάντηση της ΔΗΜΑΡ

 

“Η ενόχληση  του ΠΑΣΟΚ για το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές στηρίζουν, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Σοσιαλιστικής Ομάδας Χάνες Σβόμποντα, όλα τα ψηφοδέλτια με σοσιαλιστικό πρόσημο, προδίδουν εκνευρισμό” σχολίασε η ΔΗΜΑΡ αναφορικά με την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις Σβόμποντα.

“Το ποιος δικαιούται να τοποθετείται στο όνομα των σοσιαλιστικών ιδεών δεν είναι θέμα ιδιοκτησίας. Προκύπτει από τις πολιτικές που ακολουθεί” συμπλήρωσε.

 

Η ανταπάντηση του ΠΑΣΟΚ

 

“Καλό θα είναι, αντί η ΔΗΜΑΡ να βγάζει άστοχες ανακοινώσεις υπό το κράτος ενός νευρικού μικροκομματικού πατριωτισμού, να πληροφορηθεί ποιες είναι οι θεσμικές διαδικασίες εκπροσώπησης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος και να μην αυταπατάται παρερμηνεύοντας με κουτοπόνηρο «επαρχιωτισμό» τις ευγενείς αλλά σαφείς θέσεις του κ. Σβόμποντα” αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του , ανταπαντώντας στη ΔΗΜΑΡ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ