Τατσόπουλος: Οι 58 είναι σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ

Τατσόπουλος: Οι 58 της Κεντροαριστεράς είναι οι φυσικοί σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ

 

«Ακόμα και τον καιρό που ήμουν στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – διότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήμουν ποτέ – έλεγα ότι αυτοί είναι οι φυσικοί μας σύμμαχοι» τόνισε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Πέτρος Τατσόπουλος, αναφερόμενος στους «58 της κεντροαριστεράς».

«Τώρα, από κει και πέρα, αν έχουν κάποιο λόγο ύπαρξης, είναι για να ενώσουν το χώρο της Κεντροαριστεράς. Λοιπόν, αν καταφέρουν αυτό, έχουν κάποιο νόημα, διότι δεν βλέπω κάποια άλλη δύναμη που μπορεί να ανασχέσει το λαϊκισμό, αφού βλέπουμε τα δύο κόμματα να πηγαίνουν με χίλια δαιμονοποιώντας το ένα το άλλο και μόνη δύναμη κοινής λογικής μου φαίνεται ότι είναι οι 58, μόνο αν καταφέρουν και συστεγάσουν όλες τις απόψεις της Αριστεράς. Φαίνεται ότι δεν το καταλαβαίνει αυτό ο κ. Κουβέλης. Κάποια μέλη της ΔΗΜΑΡ το καταλαβαίνουν. Μπορεί όχι (να μη συνασπίσει δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ μαζί). Να μην περιμένουν, όμως, τον όλεθρο στις ευρωεκλογές για να βάλουν μυαλό. Τον βλέπουν μπροστά τους, οι δημοσκοπήσεις τούς το λένε, χτυπάνε καμπανάκι: «Ενωθείτε, ενωθείτε, ενωθείτε. Διότι αλλιώς, θα εξαφανιστείτε». Σ’ αυτή τη διαμάχη την ψιλοηλίθια υποκείμεθα μόνο και μόνο επειδή είμαστε σε συνθήκες πόλωσης. Όποιος βάλει κάτω τις συνθήκες της κοινής λογικής, θα δει πως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρομοκράτες ούτε η Ν.Δ. χουντικό κόμμα.

Μπορώ να πάω σπιτάκι μου μια χαρά. Το θέμα είναι πως ή θα δουλέψουμε για την ενότητα της Κεντροαριστεράς, γιατί βλέπω αυτή τη στιγμή και τα δύο μεγάλα κόμματα να επενδύουν στην πιο ακραία μορφή λαϊκισμού, φαίνεται ότι η Κεντροαριστερά είναι ο μόνος χώρος που βλέπω. Ανθρώπινα όντα, πρώτα απ’ όλα, που δεν είναι ζόμπι και δεν πάνε με τον αυτόματο πιλότο. Όχι όλοι, πάντοτε υπήρχε ένα κομματικό ζόμπι και είδες με πόση αγάπη και στοργή αγκάλιασαν την εκτίμησή μου γι’ αυτούς… Στον ΣΥΡΙΖΑ απλώς γίνεται μια μάχη και αυτή τη στιγμή φαίνεται να κερδίζουν οι λαϊκιστές, εν όψει των εκλογών. Αλλά για να γυρίσουμε στους 58, το λέω ότι αν αποκτήσει η Κεντροαριστερά εκτόπισμα, θα αποκτήσει ενωμένη. Προς αυτήν την κατεύθυνση εργάζομαι και αν κριθεί ότι είμαι απαραίτητος…

Ναι. Θα πάω να παρακολουθήσω (την εκδήλωση των 58 στην Κηφισιά) και αν χρειαστεί να παρέμβω, θα παρέμβω κιόλας» τόνισε ο κ. Τατσόπουλος.

 

Σε ό,τι αφορά την «απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού», ο ανεξάρτητος βουλευτής, ανέφερε:

«Το πράγμα έχει εξελιχθεί και ενώ δεν ενστερνίζομαι θεωρίες συνωμοσίας ότι τον άφησαν να φύγει και ότι το πράγμα είναι στημένο, όμως πιστεύω ότι με τη χρήση που γίνεται και από τις δηλώσεις Γιωτόπουλου και Κουφοντίνα, είναι ένα ισχυρό επικοινωνιακό χαρτί στα χέρια της Ν.Δ., είτε για να ρίξουν λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ είτε γιατί ενστερνίζονται την κοινή γνώμη σαν κάνουλα που την ανοιγοκλείνουν για να τη φοβίζουν και την αποπροσανατολίζουν κυρίως κατά το δοκούν και όποτε το θελήσουν. Είτε τους μανιπουλάρουν άμεσα είτε όχι. Δεν ξέρω για ποιο λόγο βγήκε και δεν ξέρω πόσο δύσκολα βγήκε, είναι ένα τεράστιο ερώτημα. Η διακριτική – όπως έλεγε και ο Γιωτόπουλος στην επιστολή – μεταχείριση σε σχέση με τους άλλους. Δεν τα έλεγε αυτά ο Καμμένος, ο Γιωτόπουλος τα έλεγε. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: αποπροσανατολιστικό και μπορεί η κυβέρνηση να χειρίζεται αυτήν την κάνουλα, για να φοβίζει και να αποπροσανατολίζει τον κόσμο και με τρομάζει ότι ξαφνικά μετατίθεται η προσοχή της κοινής γνώμης σε ένα πεδίο που είναι θεαματικά υπέρ της κυβέρνησης, όποια και αν είναι η κατάληξη. Μιλάμε για επικοινωνιακή (υπόθεση). Μπορείς να ξαμολήσεις λυτούς και δεμένους, αθόρυβα και ωραία, όπως έχει κάνει (η κυβέρνηση) αυτή τη στιγμή, και να το βρουν. Τι τον κάνεις, λαϊκό ήρωα;»

 

Αναφορικά με το ενδεχόμενο εκλογών ο κ. Τατσόπουλος σημείωσε:

«Η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε τριπλές εκλογές, παρά μόνο αν είναι βέβαιη ότι θα τις πάρει, όπως έχει κάνει κάθε κυβέρνηση. Ή αν θέλει να φύγει ηρωικά, να κάνει μια ηρωική έξοδο, όπως λένε ότι έκανε ο Κώστας Καραμανλής. Δεν βλέπω στον Σαμαρά διάθεση τέτοια, να θέλει να φύγει αυτή τη στιγμή, και δεν νομίζω ότι θα ρισκάρει εκλογές, τις οποίες όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις αυτή τη στιγμή ότι ακόμη και αν τις κάνει, θα τις χάσει. Ίσως και να μην του το επιτρέψουν αυτή τη στιγμή, αν θέλει με προσωπικό τσαμπουκά να τις κάνει, απ’ έξω. Αλλά είναι πολύ πιθανό να γίνουν εθνικές εκλογές πρόωρα και μετά τις ευρωεκλογές, το φθινόπωρο ή με το θέμα του Προέδρου – διότι δεν θα τα βρουν, ακόμη και τον Τσίπρα να προτείνει ο Σαμαράς για Πρόεδρο, δεν θα τα βρουν».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ