Βενιζέλος: Ατυχέστατο γεγονός η φυγή του Ξηρού

Βενιζέλος: Ατυχέστατο γεγονός η φυγή του Ξηρού

«Ατυχέστατο γεγονός» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, την φυγή του Χριστόδουλου Ξηρού. Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το γεγονός αυτό «θα πρέπει να οδηγήσει στην αναθεώρηση νόμων και πρακτικών ωστόσο τόνισε ότι «υπάρχει διεθνής εμπιστοσύνη προς τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές, υπάρχει ένα κεφάλαιο αξιοπιστίας της χώρας σε σχέση με την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, το οποίο θα πρέπει να διαφυλαχθεί».

Μιλώντας στις Βρυξέλλες και απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους του Τύπου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι «ατυχείς στιγμές υπάρχουν σε όλες τις χώρες και ότι αυτό που έχει σημασία είναι η αντιμετώπιση των συνεπειών τους».

Αναφερόμενος στα οικονομικά ζητήματα και ειδικότερα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε ότι μετά την οικονομική κρίση έχουν πλέον δημιουργηθεί στην ευρωζώνη νέα θεσμικά δεδομένα, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επανεκτιμήσεις για τον ρόλο της τρόικας. Σημείωσε ωστόσο, ότι θα ήταν μεγάλο λάθος, μετά από τόσες θυσίες του ελληνικού λαού, να υιοθετηθούν αποφάσεις που με οδυνηρές συνέπειες θα γυρίσουν τη χώρα πίσω στο παρελθόν.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ