Die Welt: Η Ελλάδα υπό τον φόβο αριστερής τρομοκρατίας

Die Welt: Η Ελλάδα υπό τον φόβο αριστερής τρομοκρατίας

«Η Ελλάδα υπό τον φόβο αριστερής τρομοκρατίας» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα της εφημερίδας “Die Welt” που σημειώνει: «Δολοφονίες νεοναζί, μια επίθεση εναντίον της γερμανικής πρ��σβείας, απειλές για νέες επιθέσεις και απόδραση ενός γνωστού τρομοκράτη: στην Ελλάδα δημιουργείται ένας νέος τρομοκρατικός χώρος».

Αναφερόμενη στην απόδραση Ξηρού η εφημερίδα παρατηρεί: «Τώρα εκφράζονται φόβοι ότι η “17 Νοέμβρη” μπορεί να αναλάβει και πάλι δράση, ενδεχομένως μαζί με τους “Πυρήνες της φωτιάς”, μιας ομάδας ακροαριστερών, η οποία έκανε την εμφάνισή της εν μέσω της ελληνικής κρίσης από το 2008, με επιθέσεις και παγιδευμένες επιστολές. Στη φυλακή ο Ξηρός φέρεται να είχε επαφές με έγκλειστους ακραίους των ‘πυρήνων της φωτιάς».

Η “Die Welt” υπενθυμίζει ότι από τα τρομοκρατικά χτυπήματα της “17 Νοέμβρη” έχασαν τη ζωή τους συνολικά 23 άνθρωποι και πως «από το 2002 η τρομοκρατική οργάνωση θεωρείται παρελθόν. Η αστυνομία είχε καταφέρει τότε να την εξαρθρώσει. Η ελληνική αστυνομία κάνει πλέον λόγο για τη δημιουργία ενός νέου τρομοκρατικού χώρου ενώ ο υπ. Εσωτερικών Νίκος Δένδιας για πρόβλημα τρομοκρατίας».

Πηγή: Deutsche Welle 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ