ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκάθαρος ο πανικός της κυβέρνησης

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκάθαρος ο πανικός της κυβέρνησης

Την αντιπολιτευτική του τακτική κορυφώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας «πανικό» και σπασμωδικές κινήσεις στην κυβέρνηση. Την κατηγορεί για ένταξη στους σχεδιασμούς της ακόμα και της Προεδρίας της Δημοκρατίας, αλλά και για «παιχνίδια» με την ημερομηνία των εκλογών και προεξοφλεί την λήψη νέων μέτρων, θέτοντας το δίλημμα μεταξύ του δρόμου του μνημονίου και της περαιτέρω συρρίκνωσης της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας των πολιτών από την μία και του δρόμου της ανατροπής της πολιτικής λιτότητας και της αλλαγής συσχετισμών σε ευρωπαϊκό επίπεδο από την άλλη πλευρά.

«Πλέον ο πανικός της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρος και την οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις, επικοινωνιακού και μόνο χαρακτήρα, που επιβεβαιώνουν-αντί να συσκοτίζουν- τη βαθιά απομόνωσή της από την κοινωνία και τα στρατηγικά της αδιέξοδα», σημειώνεται σε σχετικό non paper της Κουμουνδούρου, που καταλογίζει στο Μέγαρο Μαξίμου προσπάθεια «επικοινωνιακού αντιπερισπασμού» από τις μνημονιακές επιλογές, «αισχρή προπαγάνδα» και σιωπή επί των σημαντικών θεμάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Απαντώντας στον «πόλεμο» που ξεκίνησε γύρω από τα θρησκευτικά πιστεύω ή όχι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στην Κουμουνδούρου μιλούν για κυβέρνηση που «παίζει τον ρόλο του Ιεροεξεταστή», ξεφεύγοντας με τεχνάσματα από το πεδίο της ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης. Τα βέλη τους στρέφουν, δε, και κατά του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο καταλογίζουν «ρόλο αμέτοχου σχολιαστή της επικαιρότητας», εξαιτίας κυρίως των δικών του πολιτικών αδιεξόδων και της αδυναμίας του να εκφωνήσει εναλλακτικές προτάσεις, όπως λένε.

«Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η λασπολογία απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ εντείνεται όταν η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο είτε λόγω της εμπλοκής στελεχών της σε σκάνδαλα, είτε εξαιτίας επερχόμενων μνημονιακών μέτρων», λένε κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας με νόημα πως το μόνο που έχει απομείνει στην «επικοινωνιακή φαρέτρα» του κ. Σαμαρά μετά το «ξεφούσκωμα» του «success story», είναι «η λάσπη και η προσφυγή σε ρητορική εμφυλιοπολεμικού τύπου».

«Σε αυτόν της τον κατήφορο η κυβέρνηση δεν διστάζει να εντάξει στους σχεδιασμούς της ακόμα και την Προεδρία της Δημοκρατίας, μη σεβόμενη ακόμα και τους πολιτειακούς θεσμούς», λένε, ενώ στην… εφευρετικότητα των στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου όταν πρόκειται «να σκαρφιστούν άθλιες μεθοδεύσεις για τη διαιώνιση της εξουσίας τους», προσθέτουν το «παιχνίδι» με την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ειδικά στο τελευταίο, έχουν αντιταχθεί εξ αρχής, έχουν προαναγγείλει την επιμονή τους για συζήτηση στη Βουλή και έχουν στο πλευρό τους δημάρχους που έχουν στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ όπως ο Γιώργος Καμίνης και ο Γιάννης Μπουτάρης, αλλά και του ίδιου του «αρχιτέκτονα του Καλλικράτη» και πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ραγκούση.

Στην Κουμουνδούρου προεξοφλούν την λήψη νέων μέτρων από την κυβέρνηση για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, καθώς και νέων απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, την ώρα που ακόμα και μέσα από την έκθεση της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για την τρόικα, προκύπτει –όπως λένε- ότι η συνέχιση της ίδιας συνταγής λιτότητας θα έχει ακόμα πιο οδυνηρές επιπτώσεις για την οικονομία και την κοινωνία.

Αντιπαραβάλλουν μάλιστα την στάση του Αντώνη Σαμαρά που «διακηρύττει σε όλους τους τόνους ότι το μνημόνιο θα συνεχιστεί με κάθε κόστος», όπως σημειώνουν, κατηγορώντας τον ότι δεν είναι διατεθειμένος να αξιοποιήσει την οποιαδήποτε δυνατότητα διαπραγμάτευσης, με εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ που αναδεικνύει σύμφωνα με την Κουμουνδούρου το ελληνικό πρόβλημα σε ευρωπαϊκό, προβάλλοντας την αναγκαιότητα ρήξης με τις κυρίαρχες επιλογές της λιτότητας σε όλη την Ευρώπη.

«Αντιπαραβάλλονται δύο δρόμοι: ο δρόμος του μνημονίου και της περαιτέρω συρρίκνωσης της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας των πολιτών και ο δρόμος της ��νατροπής της πολιτικής λιτότητας και της αλλαγής των συσχετισμών σε επίπεδο Ευρώπης», συνεχίζουν, θέτοντας το δίλημμα με το οποίο θα επιχειρήσουν να καθορίσουν την πολιτική ατζέντα στο εξής.

«Με το να συσκοτίζει η κυβέρνηση τα πραγματικά πολιτικά επίδικα, δεν καταφέρνει ούτε να αποδράσει, ούτε να κερδίσει πολιτικό χρόνο. Το μόνο που καταφέρνει είναι να παίρνει οριστικό διαζύγιο από τις ανάγκες και τις προσδοκίες των πολιτών, καθώς και να υπογράφει με απόλυτη βεβαιότητα τη δική της πολιτική καταδίκη», καταλήγουν.

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ