Σκορδάς: Δεν βοηθάει η εκλογολογία

Σκορδάς: Δεν βοηθάει η εκλογολογία

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, μίλησε στον realfm και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, για την απόφαση του ΣτΕ  σχετικά με τις περικοπές στους ένστολους, τα εκλογικά σενάρια αλλά και το άνοιγμα των καταστημάτων της Κυριακές.

«Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης γίνονται σεβαστές. Αν αυτό το ποσό το υπολογίσει η αρμόδια υπηρεσία και δημιουργεί πρόβλημα στις υποχρεώσεις μας σε ότι αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή, θα πρέπει να βρεθεί κάποιο ισοδύναμο», σχολίασε αρχικά ο κ. Σκορδάς και συνέχισε:

«Από τη στιγμή που η χώρα είναι εκτός αγορών οφείλει να καλύπτει όλες τις πρωτογενής δαπάνες της από τα πρωτογενή έσοδα της».

«Τα λεφτά μας προφανώς είναι μετρημένα. Κάθε απόφαση τέτοιας μορφής, δεν είναι χωρίς κόστος. Πρέπει το ταχύτερο να αντιστρέψουμε μια σειρά από οικονομικά δεδομένα στον τόπο», τόνισε ακόμα ο κ. Σκορδάς ενώ για τα σενάρια εκλογών είπε:

«Δεν γίνεται να υπάρχει φόνος και να μην υπάρχει δολοφόνος. Με ευθύνη της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναπαράγεται καθημερινά μια εκλογολογία, η οποία ούτε τον κόσμο βοηθάει να ηρεμίσει, ούτε τη χώρα», και πρόσθεσε:

«Η κρίση σε πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι του πολιτικού προσωπικού, δεν δίδαξε τίποτα. Τα ίδια λάθη 30-40 χρόνια. Είναι κρίμα τώρα στο τέλος, αυτή η προσπάθεια να ακυρωθεί γιατί κάποιοι είναι οπαδοί της ακινησίας».

«Τα μαγαζιά που ανοίγουν κάθε Κυριακή είναι περισσότερα από όσα ήταν την περασμένη Κυριακή. Ο ίδιος ο εμπορικός κόσμος η ίδια η κοινωνία, επιβεβαιώνουν ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Εμείς δεν πάμε να κάνουμε κάποια αλλαγή στον νόμο», σχολίασε σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων της Κυριακές.

«Υπάρχουν σοβαρές κατεστημένες συντεχνιακές δυνάμεις συμφερόντων στην Ελλάδα, που αρνούνται την αλλαγή, αρνούνται την αλλαγή του βολέματος τους. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η χώρα έφτασε εδώ που έφτασε γιατί κάποια πράγματα, δεν τα κάναμε σωστά. Καμία αλλαγή από μόνη της δεν δίνει την αίσθηση ότι θα αλλάξει κάτι. Η ουσία είναι η εξής. Θα πάμε με την αλλαγή ή όχι;», είπε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ