Κοντογιάννης: Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα καταστραφεί η χώρα

Κοντογιάννης: Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα καταστραφεί η χώρα

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κοντογιάννης, μίλησε στον realfm και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, με αφορμή τις αξιώσεις της τρόικας για νέα μόνιμα μέτρα αλλά και το ενδεχόμενο κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Θεωρώ δεδομένο ότι ενόψει μιας διαπραγμάτευσης για το χρέος, ο καθένας κοιτάει να σκληραίνει τη γραμμή του, με πρώτους τους δανειστές. Πρέπει να καταλάβουν, ότι για να μπορέσει να προχωρήσει το πρόγραμμα χρειάζεται κοινωνική γαλήνη και πολιτική σταθερότητα», τόνισε αρχικά ο κ. Κοντογιάννης και συνέχισε: «Με πιέσεις αυτού του είδους, δεν πρόκειται να υπάρξει στην Ελλάδα αυτό το καθοριστικό στοιχείο για την έξοδο από την κρίση».

Όπως υποστήριξε ο κ. Κοντογιάννης, «νέο μνημόνιο δεν πρόκειται να υπάρξει και μέτρα επιπλέον περιοριστικά για εκείνους οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα δεν πρόκειται να υπάρξουν. Νέα μέτρα στο επίπεδο του συμμαζέματος περεταίρω του κράτους, ή να ενισχυθεί η δυνατότητα του κράτους να πάρει εκείνα που έπρεπε να έχει πάρει από εκείνους που έχουν και όχι από εκείνους που δεν έχουν, όπως κάναμε μέχρι τώρα, μπορεί να υπάρξουν. Νέα μέτρα δεν αντέχει η κοινωνία να ληφθούν», ενώ πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση το ξέρει και είναι στο χέρι το δικό μας να το συνειδητοποιήσει και η τρόικα. Επειδή στο υπουργείο Οικονομικών γίνεται καλή δουλειά, πιστεύω ότι θα τους πείσουμε».

«Για μένα θα καταστραφεί η χώρα αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ στη μετεξέλιξη του ήταν ένα αστικό κόμμα, ήταν ένα ενιαίο κόμμα, υπήρχε ένας ηγέτης ο οποίος κουμαντάριζε το κόμμα του. Εάν στις εκλογές υπερισχύσει η τάση που δεν θέλει το ευρώ. Ποια πολιτική θα εφαρμοστεί την επομένη των εκλογών;», σχολίασε ακόμα μεταξύ άλλων για τον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Θα καταστρέψουν την Ελλάδα. Ότι πετύχαμε με θυσίες με αίμα από την πλευρά του ελληνικού λαού θα πάει στράφι. Δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει ενιαία πολιτική. Είναι ένα συνονθύλευμα απόψεων και δυνάμεων».

«Κάποιοι έλεγαν λεφτά υπάρχουν. Όταν εμείς λέγαμε ότι λεφτά δεν υπάρχουν και θα καταστραφεί η χώρα αν βγει το ΠΑΣΟΚ, μας λέγατε όλοι ότι κινδυνολογούμε. Είδατε που φτάσαμε», σχολίασε ο κ. Κοντογιάννης.

«Οι επιλογές τις οποίες κάνουν οι ψηφοφόροι καθορίζουν το μέλλον της χώρας. Εάν πάμε τώρα σε μια άλλη εκδοχή του «λεφτά υπάρχουν», υπεύθυνοι γι αυτή την επιλογή θα είναι αυτοί που θα τον ψηφίσουν», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ