Κεφαλογιάννη: Δεν είναι ο χρόνος να συζητάμε εκλογές

Κεφαλογιάννη: Δεν είναι ο χρόνος να συζητάμε εκλογές

Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, μίλησε στον Realfm και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή σχετικά με την «λευκή εβδομάδα» στα σχολεία, και ξεκαθάρισε ότι εξετάζεται, ενώ αναφέρθηκε στα σενάρια εκλογών αλλά και στο αν θα είναι υποψήφια στις δημοτικές εκλογές.

«Το θέμα της «λευκής εβδομάδας» παρουσιάστηκε με λάθος τρόπο. Δεν είναι ειλημμένη απόφαση, έχουμε στα χέρια μας μια πρόταση», σχολίασε μεταξύ άλλων η κ. Κεφαλογιάννη και συνέχισε:

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εφαρμόζεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης και ονομάζεται έτσι επειδή τα παιδιά πηγαίνουν συνήθως για σκι. Στη χώρα μας, αυτό το πρόγραμμα θα προσαρμοστεί στις ανάγκες της Ελλάδας. Η ιδέα ήταν πολύ διαφορετική από αυτό που παρουσίασαν τα μέσα».

Όπως είπε η υπουργός Τουρισμού, «η πρόταση εξετάζεται γιατί έχει πάρα πολλές παραμέτρους. Για μας οποιαδήποτε πρόταση μπορεί να στηρίξει τον εσωτερικό τουρισμό, οποιαδήποτε πρωτοβουλία που μπορεί να στηρίξει την περιφέρεια, την βλέπουμε θετικά. Από πλευράς του υπουργείου, θέλουμε να στηρίξουμε την περιφέρεια. Η πρόταση εξετάζεται από τα υπουργεία».

«Καταφέραμε και αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Το μήνυμα της σταθερότητας είναι πάρα πολύ βασικό και λειτούργησε έτσι ώστε οι δυνητικοί επισκέπτες που είχαν μια αμφιβολία να έρθουν στην Ελλάδα, το 2013 ήρθαν και πέρασαν πάρα πολύ καλά», σημείωσε χαρακτηριστικά η Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ αποκάλυψε ότι υπάρχει ήδη «μια αύξηση στις προκρατήσεις της τάξης του 10 με 15%. Το 2014 μπορεί να είναι μια ακόμα καλύτερη χρονιά για τον Ελληνικό τουρισμό, αρκεί να υπάρχει σταθερότητα», σχολίασε.

«Πρέπει να βελτιώσουμε και την προσφερόμενη υπηρεσία και τις υποδομές μας. Το θέμα είναι να έχουμε μια σταθερή πορεία στον τουρισμό και να μπορέσουμε να έχουμε όλο τον χρόνο τουρίστες», τόνισε ακόμα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στα εκλογικά σενάρια: «Το θέμα των εκλογών το συζητάμε συνεχώς. Είναι κάτι που μας αρέσει να το επαναφέρουμε στη δημόσια συζήτηση. Για μένα δεν είναι αυτός ο χρόνος να το συζητάμε».

«Λαμβάνουμε τα μηνύματα της κοινωνίας γι αυτό η προσπάθεια γίνεται ακόμα πιο εντατική για να βοηθήσουμε την πορεία στην ανάκαμψη», πρόσθεσε.

Τέλος, σχετικά με το αν θα είναι υποψήφια δήμαρχος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι :

«Δεν ήταν ποτέ στις σκέψεις μου, στις φιλοδοξίες μου, το να ανακατευθώ στην αυτοδιοίκηση. Καλό είναι εκεί να τοποθετούνται άνθρωποι που γνωρίζουν τα θέματα της αυτοδιοίκησης».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ