ΒΙΝΤΕΟ-Κόντρα Στουρνάρα-Τσίπρα για τα επισφαλή δάνεια

ΒΙΝΤΕΟ-Κόντρα Στουρνάρα-Τσίπρα για τα επισφαλή δάνεια

Σε προσωπική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Γιάννη Στουρνάρα και τον Αλέξη Τσίπρα εξελίσσεται η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής μετά την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τα επισφαλή δάνεια και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ο υπουργός Οικονομικών στην τοποθέτηση του τόνισε ότι επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης έχει ξεκινήσει η διαδικασία κάθαρσης ενώ απαντώντας στην ερώτηση του κ. Τσίπρα για το ζήτημα των επισφαλών δανείων ξεκαθάρισε, «Δεν χαριστήκαμε ούτε θα χαριστούμε σε κανέναν».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραλλήλισε την κατάσταση στην Ελλάδα με την ταινία «Οδηγός Διαπλοκής», καταγγέλλοντας πως στο ζήτημα των τραπεζών υπάρχουν τόσο πολιτικές όσο και ποινικές ευθύνες. Παράλληλα υποστήριξε ότι από την διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης θα προκληθεί ζημία 25 δισεκατομμυρίων ευρώ για το ελληνικό δημόσιο.

«Πρόκειται για τριπολικό σύστημα. Πρώτος οδηγός διαπλοκής το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας και τα κόμματα που κυβέρνησαν, δεύτερος οι τράπεζες που έδιναν δάνεια χωρίς εγγυήσεις, τρίτος οδηγός οι όμιλοι που ελέγχουν ΜΜΕ», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Επίσης, σχολιάζοντας την φημολογούμενη μετακίνηση του κ. Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών στην Τράπεζα της Ελλάδας, δήλωσε,

«Αυτή η επιλογή είναι έξω από κάθε λογική δημοκρατικής μετάβασης, δεν μπορεί να ληφθεί μία τέτοια απόφαση χωρίς τη συναίνεση του κόμματος που θα είναι σε λίγο στην κυβέρνηση και αυτό οφείλετε όλοι να το σεβαστείτε».

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά, «εγώ δεν είπα τίποτα γι’ αυτό το θέμα, έχω πολύ δουλειά, αν θέλετε να λάβετε μέρος στα σενάρια… δικό σας θέμα, δεν με αφορά».

 

Δείτε τα βίντεο

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ