Χριστοφιλοπούλου: Προσπάθεια για στοχευμένες προσλήψεις

Χριστοφιλοπούλου: Προσπάθεια για στοχευμένες προσλήψεις

Η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μίλησε στον Realfm και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, σχετικά με την κατάργηση οργανισμών που προωθεί το υπουργείο, ενώ σχολίασε και την πολιτική επικαιρότητα.

«Οι κυβερνήσεις και το πολιτικό σύστημα δεν αρέσκεται στο να κλείνει οργανισμούς. Δεν είναι καλό όμως, να μην κλείνουν παιδικοί σταθμοί κα υπηρεσίες υγείας, η να γίνονται και περισσότεροι, και να κλείνουν κάποιοι άλλοι που δεν λειτουργούν καθόλου;», αναρωτήθηκε αρχικά η κ. Χριστοφιλοπούλου και συνέχισε:

«Δεν είναι στόχος απλά να κλείνουμε. Είναι στόχος να κλείνουμε και να μπορέσουμε να ενδυναμώνουμε υπηρεσίες για τον πολίτη».

«Θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις στο δημόσιο, σε υπηρεσίες που έχουν ανάγκη. Έχουμε στοχευμένες προσλήψεις από διοριστέους ανθρώπους του ΑΣΕΠ. Έχουμε ανθρώπους που περιμένουν να διοριστούν σε θέσεις που έχουμε ανάγκη», σχολίασε ακόμα η κ. Χριστοφιλοπούλου.

«Ορισμένες από τις απολύσεις θα προέλθουν από τα πλαστά και τα πειθαρχικά. Η ατιμωρησία έχει πάρει ένα τέλος. Έχει επισπευσθεί η διαδικασία στα πειθαρχικά συμβούλια, χωρίς κυνήγι μαγισσών. Η μεγάλη πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων που κάνουν καλά τη δουλειά τους δεν μπορούν να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με τους επίορκους», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Δεν μπορεί για ένα 4% που είναι οι μετακινούμενοι, να πανικοβάλλονται όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτό πρέπει να τελειώσει και θα τελειώσει με κάθε τρόπο».

Σε ερώτηση σχετική με την κεντροαριστερή παράταξη, η κ. Χριστοφιλοπούλου σχολίασε μεταξύ άλλων: «Το ζήτημα της κεντροαριστεράς είναι ένα στοίχημα για την αναβίωση και την επανόρθωση της. Αυτή τη στιγμή δεν διανοείται κανείς να μην καταλαβαίνει ότι η ισχύς είναι εν τη ένωση. Δεν είναι δυνατόν να μην βλέπουμε ότι η χώρα χρειάζεται αυτή την παράταξη. Πρέπει να ενωθούμε. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ