Σοφιανός: Πληρώνουμε τον ευρωμονόδρομο

Σοφιανός: Πληρώνουμε τον ευρωμονόδρομο

Το μέλος του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, μίλησε στον Realfm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τα οικονομικά σκάνδαλα, το πρωτογενές πλεόνασμα και το δίπολο Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα τιμωρηθούν κάποιοι από όσους έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι και μάλιστα σε μια περίοδο όπου φαίνεται πως έχουν βγει χοντρά μαχαίρια και γίνεται και ξεκαθάρισμα λογαριασμών, εντός τμημάτων του Ελληνικού κεφαλαίου», σχολίασε αρχικά ο κ. Σοφιανός και πρόσθεσε:

«Προβληματίζεται ένας κόσμος για τον πλούτο που υπάρχει σε αυτή τη χώρα, γιατί αυτά τα εκατομμύρια είναι κάποια ψίχουλα στα πακέτα των δισεκατομμυρίων που μεταφράζονται σε κλεμμένο αγώνα κόπου και μόχθου του λαού που δουλεύει στη χώρα μας και πληρώνει τις συνέπειες της κρίσεις».

«Το κακό θα είναι να θεωρήσουμε ότι το πρόβλημα ήταν μόνο αυτό», συνέχισε.

Δεν ξέρω ποιος πιστεύει το παραμύθι ότι όλα αυτά που περνάει ο λαός μας οφείλεται σε έναν λάθος πολλαπλασιαστή ή σε ανίκανους διαπραγματευτές και θα έρθουν τώρα κάποιοι ικανότεροι να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι. Είναι μια πορεία η οποία έχει διαμορφωθεί. Είναι το αποτέλεσμα ενός μονόδρομου που ακολουθούμε που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση», σχολίασε ακόμα ο κ. Σοφιανός.

«Υπάρχουν διακριτοί ρόλοι, υπάρχουν διαφορές. Η κύρια διαφορά ανάμεσα στους δύο διεκδικητές της διαχείρισης της κρίσης, βρίσκεται στο ποια συνταγή θα ακολουθήσουν για να διοχετευθούν οι συνέπειες τις κρίσης», είπε σε σχέση με το δίπολο Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης του λαού μας σε αυτό το οικοδόμημα που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση. Ας σκεφτεί ένας κόσμος όλο αυτό το παραμύθι που του σέρβιραν τόσα χρόνια για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πληρώνουμε αυτόν τον μονόδρομο», πρόσθεσε.

«Πληρώσαμε πολιτικό κόστος λέγοντας την αλήθεια. Αυτή η αλήθεια, με τις αλλεπάλληλες κολοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ, με τα μπρος πίσω, τα πάρε δώσε με τον Σόιμπλε, όλα αυτά δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχει και πολιτική επένδυση σε αυτό το κόστος που πληρώσαμε».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ