Παπούλιας: Η Ελλάδα έχει ανάγκη από καλούς φίλους

Παπούλιας: Η Ελλάδα έχει ανάγκη από καλούς φίλους

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπείες του American Hellenic Institute, των AHEPA, και εκπροσώπους από Αμερικανοεβραϊκές Οργανώσεις.

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από καλούς φίλους σε μια περίοδο δύσκολη. Και όπως λέμε εδώ “οι καλοί φίλοι στα δύσκολα φαίνονται”», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλωσορίζοντάς τους και υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες του ελληνικού λαού απέδωσαν και τώρα η χώρα βρίσκεται σε καλύτερη θέση απ’ ό,τι πριν από ένα ή δύο χρόνια, γεγονός που γεννά την ελπίδα ότι θα ξεπεραστεί η κρίση.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των ελληνοαμερικανικών και αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων, ο κ. Παπούλιας είπε: «Ζητάμε τη στήριξή σας, την υποστήριξή σας και αισθάνομαι ότι αυτό το μήνυμα το απευθύνω σε φίλους, που καταλαβαίνουν τις δύσκολες στιγμές μας και που μαζί θα χαρούμε το τέλος αυτής της θλιβερής διαδικασίας του πόνου του ελληνικού λαού».

Ο πρόεδρος του Αmerican Hellenic Institute Νίκος Λαριγκάκης, ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για την κοινή προσπάθεια, όπως είπε, να δείξουν ότι «οι σχέσεις Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ αναβαθμίζονται συνεχώς και έχουν σταθεροποιηθεί τώρα σ’ αυτό το επίπεδο -και έτσι μπορούμε και να τις βοηθήσουμε από την Αμερική. Αυτός ήταν ο στόχος μας και το κάναμε για πρώτη φορά όλοι μαζί».

Στην κοινή προσπάθεια αναφέρθηκε και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Διάσκεψης των Προέδρων των Μεγαλύτερων Αμερικανικών Εβραϊκών Οργανώσεων (COP) Malcolm Hoenlein, λέγοντας ότι «οι σχέσεις είναι ιστορικές και σημαντικές για την ειρήνη της περιοχής και για τα συμφέροντα των Αμερικανών, αλλά και των τριών χωρών».

Στην αντιπροσωπεία του American Hellenic Institute, εκτός του προέδρου Νίκου Λαριγκάκη, συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος Τζέιμς Λαγός και τα μέλη του ΔΣ Κώστας Αλεξάκης και Πίτερ Μπότα. Την αντιπροσωπεία των AHEPA αποτελούσαν ο ανώτατος πρόεδρος Άντονι Κουζούνης, ο εκτελεστικός διευθυντής Βασίλης Μωυσιάδης, ο πρόεδρος Νίκος Αρουτζίδης, και ο συντονιστής του Συμβουλίου Κυπριακών και Ελληνικών Υποθέσεων Άντριου Καφές.

Τις αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις εκπροσωπούσαν ο Malcolm Hoenlein, εκτελεστικός αντιπρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Διάσκεψης των Προέδρων των Μεγαλύτερων Αμερικανικών Εβραϊκών Οργανώσεων (COP), ο πρώην πρόεδρος της COP Richard Stone, ο πρόεδρος του Διεθνούς B’nai B’rith (BB) Allan Jacobs, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος του BB Dan Mariaschin, ο Chairman COP & Past Chair, Anti-Defamation League Robert Sugarman, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής BB William Bram, και ο Alan Schneider, διευθυντής BB, Παγκόσμιο Κέντρο (Ισραήλ).

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ