Σκυλλακάκης: Αγωγές κατά των ξένων εταιρειών

Σκυλλακάκης: Αγωγές κατά των ξένων εταιρειών

Ο πρόεδρος της Δράσης Θεόδωρος Σκυλλακάκης, μίλησε στον Realfm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την πρόταση του να κινηθεί νομικά το δημόσιο, έναντι των ξένων εταιρειών που έδιναν τις μίζες στα οικονομικά σκάνδαλα.

«Η έκταση των εξοπλισμών είναι πολύ μεγάλη και φαίνεται ότι πολύ μεγάλος αριθμός των ξένων εταιρειών χρησιμοποιούσαν μίζες για να προωθήσουν πολύ υψηλότερες τιμές και πολύ χειρότερους όρους, σε σχέση με αυτούς που θα έπαιρναν αν δεν πλήρωναν όλα αυτά τα χρήματα», σχολίασε αρχικά και πρόσθεσε:

«Το έκαναν βέβαια μέσω Ελλήνων αντιπροσώπων, αλλά αυτό δεν αίρει την ευθύνη τους. Υπάρχουν σοβαρές δυνατότητες για να προσφύγει η κυβέρνηση είτε με αγωγές είτε μέσω του ίδιου του εσωτερικού δικαίου, κατά αυτών των εταιρειών».

«Το Ελληνικό πολιτικό σύστημα φοβάται την έκρηξη που μπορεί να προέλθει από διάφορους παραλήπτες μιζών που μπορεί να είναι και μέσα στο πολιτικό σύστημα το ίδιο και μέσα στο σύστημα της επιχειρηματικής ελίτ της Ελλάδας. Αν ζούμε μέσα στον φόβο του σκοταδιού που υπήρχε, δεν μπορούμε να φτάσουμε στην εκκαθάριση», σχολίασε.

«Υπάρχει μεγάλη αμφιβολία για το πρωτογενές πλεόνασμα. Ένα κομμάτι του προέρχεται από την περικοπή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, που μετά θα μετατραπεί σε παροχές. Τότε έχουμε περίσσευμα δεν έχουνε όμως ανάπτυξη, έχουμε συρρίκνωση, ύφεση και ανεργία», είπε ο κ. Σκυλλακάκης σχετικά με την ύπαρξη ή μη, πρωτογενούς πλεονάσματος.

«Η επιμήκυνση και η μείωση των επιτοκίων δεν αρκεί . Μιλάμε για περιορισμένα πράγματα. Ευκταίο θα ήταν να κάνει η Ελληνική κυβέρνηση ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που να βγάζει άχρηστο κάθε μνημόνιο. Έπρεπε από την αρχή να κινηθούμε μόνοι μας και να κάνουμε εμείς τις μεταρρυθμίσεις», ήταν το σχόλιο του σχετικά με το αν θα υπάρξει τρίτο μνημόνιο.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ