Σαμαράς: Χρειαζόμαστε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη

Σαμαράς: Χρειαζόμαστε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη

Η τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και η μεταναστευτική πολιτική, βρίσκονται, μεταξύ άλλων, στην κορυφή της ατζέντας της ελληνικής Προεδρίας.

Ο Πρωθυπουργός μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρουσίασε τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας:

– Τόνωση ανάπτυξης και απασχόλησης. «Πρέπει να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στη δημοσιονομική πειθαρχία και την ανάπτυξη» τόνισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έκανε λόγο για χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

– Ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης για τη θωράκιση του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

– Αποτελεσματική απάντηση στο μεταναστευτικό πρόβλημα. Χρειάζεται συνολική διαχείριση γιατί είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα, τόνισε ο πρωθυπουργός.

– Νέα πνοή στις θαλάσσιες πολιτικές της Ένωσης.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμη ότι η ελληνική προεδρία θα προωθήσει τη διεύρυνση της Ένωσης με τις συζητήσεις με τις Βαλκανικές χώρες. Στους στόχους της προεδρίας ανέφερε και την ενίσχυση των σχέσεων με τους συμμάχους της Ευρώπης, όπως οι ΗΠΑ.

«Χρειαζόμαστε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι το μέλλον των επόμενων γενεών, αυτό το μέλλον διαμορφώνουμε σήμερα, αυτό το μέλλον μας ενώνει. Προχωράμε βήμα βήμα, κάποιες φορές κάνουμε λάθη. Ξεπερνώντας την κρίση προχωράμε ακόμη πιο αποφασιστικά» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ