Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα

Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα των σκανδάλων αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το μεσημέρι σήμερα στην κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

«Δανειοδοτούν ακόμα και σήμερα συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης προκειμένου να τους στηρίζουν» τονίζει μεταξύ άλλων στους συνεργάτες του και θα επισημάνει το μεσημέρι και στους βουλευτές του κόμματός του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, θα επιμείνει στην ανάγκη ελέγχου, μετά το σκάνδαλο του Τ.Τ. και στα εξυπηρετούμενα δάνεια των συστημικών τραπεζών και ειδικότερα προς επιχειρηματικούς ομίλους, μέσα ενημέρωσης και πολιτικά κόμματα. «Το σκάνδαλο του Τ.Τ. έφερε στην επιφάνεια για άλλη μια φορά το αμαρτωλό τρίγωνο ”τράπεζες -κόμματα εξουσίας – επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα”. Αυτό το τρίγωνο της διαπλοκής έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία της χώρας προς τη χρεοκοπία» υπογραμμίζει, ενώ παράλληλα θα αναφερθεί στις ευθύνες διοικήσεων και διοικητικών στελεχών, ζητώντας πλήρη απόδοση δικαιοσύνης, ενώ θα επισημάνει τις βαθιές σχέσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με συγκεκριμένα επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ζητήσει εκ νέου την παραίτηση του Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και να αναρωτηθεί γιατί μένει στη θέση της η πρόεδρος του ΤΧΣ Χριστίνα Σακελλαρίου, που κατηγορείται στο σκάνδαλο του Τ.Τ., αφήνοντας να εννοηθεί ή αναφέροντας ευθέως ότι την παραίτησή της εμποδίζει η τρόικα και το Βερολίνο.

Παράλληλα, θα επιδιώξει με την ομιλία του να αποδομήσει το νέο «success story» της κυβέρνησης, όπως αυτό δομείται, με τη χθεσινή αναγγελία του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί και ο νέος κανονισμός λειτουργίας, καθώς μετά το κρούσμα με τον Πέτρο Τατσόπουλο η Κουμουνδούρου επιθυμεί να υπάρξουν συμφωνημένοι κανόνες λειτουργίας μεταξύ των βουλευτών.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ