Απολογούνται αύριο Γερμενής-Ηλιόπουλος-Μπούκουρας

Απολογούνται αύριο Γερμενής-Ηλιόπουλος-Μπούκουρας

Ενώπιον των εφετών-ανακριτριών Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου καλούνται αύριο σε απολογία, μετά από προθεσμία που είχαν λάβει, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Στάθης Μπούκουρας, κατηγορούμενοι για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, για το οποίο, πριν λίγο καιρό, η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου για τον κ. Γερμενή –μεταξύ άλλων στοιχείων που έχουν συλλέξει οι δικαστικές αρχές- περιλαμβάνεται και κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα, με την οποία ο βουλευτής χαρακτηρίζεται ως «ταγματάρχης» με κεντρικό ρόλο στην επιλογή και στην εκπαίδευση νεοσύλλεκτων αλλά και σε επιχειρήσεις σε βάρος αλλοδαπών.

Ανάλογα στοιχεία περιλαμβάνονται σε κατάθεση άλλου προστατευόμενου μάρτυρα για τον κ. Μπούκουρα ο οποίος εμπλέκεται σε κύκλωμα που πουλά προστασία σε μαγαζιά της Κορίνθου, του Ξυλοκάστρου και του Κιάτου.

Αντιστοίχως και ο τρίτος κληθείς σε απολογία βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, κατονομάζεται από μάρτυρες ως «μεγάλο στέλεχος» με ιδιαίτερα κομβικό ρόλο στη οργάνωση.

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ