Κουβέλης: Αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική η κοινωνία θα εκραγεί

Κουβέλης: Αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική η κοινωνία θα εκραγεί

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μίλησε στον Realfm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για το ενδεχόμενο εκλογών, τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

«Στη χρονιά που ξεκίνησε οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι πυκνές. Θα υπάρξουν σημαντικές αποφάσεις για το πώς θα ασκηθεί η δημοσιονομική προσαρμογή στη χώρα μας. Οι εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο είναι ένας σημαντικός σταθμός. Πιθανολογώ, ότι μέσα στο 2014 είναι δυνατόν να έχουμε και εθνικές εκλογές», σχολίασε αρχικά ο κ. Κουβέλης και συνέχισε:

«Η παρούσα κυβέρνηση, αν θα εξασφαλίσει την παραμονή της ή όχι θα εξαρτηθεί από την πολιτική που θα ασκήσει από εδώ και πέρα. Αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση είναι βέβαιο ότι η κοινωνία θα εκραγεί».

«Εμείς έχουμε ένα κόμμα το οποίο έχει συγκροτηθεί στη βάση της συλλογικότητας. Στο 2ο τακτικό μας συνέδριο, οι σύνεδροι πήραν τις αποφάσεις τους και αυτές εκφράζουν την πλειονότητα των μελών του κόμματος», πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

«Η μη παρουσία μου στην τελετή έναρξης της Ελληνικής προεδρίας, οφείλεται στην υποχρέωση που είχα να βρεθώ εκτός Αττικής. Ο προγραμματισμός που είχα κάνει δεν μου επέτρεπε να παραστώ στην εκδήλωση. Το πρωί της ίδιας ημέρας έκανα προσωπική δήλωση χαιρετίζοντας την Ελληνική Προεδρία. Έστειλα αντιπροσωπεία στην εκδήλωση, με επικεφαλής τον Δημήτρη Χατζησωκράτη», ήταν το σχόλιο του για το ότι δεν παραβρέθηκε στην τελετή της έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας.

«Η έρευνα πρέπει να γίνει σε βάθος και οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη είτε είναι πολιτικοί είτε δεν είναι. Και βέβαια, να επιστραφούν τα χρήματα», σχολίασε σχετικά με το σκάνδαλο των εξοπλιστικών, ενώ πρόσθεσε:

«Οι όποιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί είχαν αδρανοποιηθεί και επιβάλλεται η ανάπτυξη αυτών των μηχανισμών. Θα πρέπει να ελεγχθούν όλοι όσοι έχουν διαχειριστεί δημόσιες υποθέσεις. Είναι μείζον ζήτημα για τη δημοκρατία η διαλεύκανση όλων των υποθέσεων διαφθοράς».

Ακούστε το ηχητικο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ