Στρατούλης: «Η ανεργία δεν εξαφανίζεται με ταχυδακτυλουργικά»

Στρατούλης: «Η ανεργία δεν εξαφανίζεται με ταχυδακτυλουργικά κόλπα»

 «Τα κυβερνητικά ψέματα και τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα της κυβέρνησης για την ανεργία οδηγούν σε αυτογελοιοποίησή της» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης με αφορμή τα ποσοστά ανεργίας που ανακοίνωσε η ΕΛ.ΣΤΑΤ. για τον Οκτώβρη του 2013.

«Μόλις προχθές είχαμε πει στον υπουργό Εργασίας και στην κυβέρνηση ότι τα συνεχή ψέματά τους περί μείωσης της ανεργίας έχουν κοντά και πήλινα πόδια που πάντα καταρρέουν και διαψεύδονται λίγες μέρες μετά, από τα ίδια τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και της Eurostat, που δείχνουν ότι η χώρα μας συνεχίζει σταθερά εδώ και δεκατρείς μήνες να κρατά τη ντροπιαστική πρώτη θέση σε όλη την Ευρώπη στην ανεργία και, ιδιαίτερα, στην ανεργία των νέων» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αλήθεια, που επιβεβαιώθηκε χθες από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή και σήμερα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, είναι ότι στη χώρα μας η ανεργία όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά στην πραγματικότητα συνεχώς αυξάνεται,-ήδη έσπασε όλα τα ιστορικά ρεκόρ με 27,8% τον Οκτώβριο λόγω της εμμονής της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και της τρόικας στις μνημονιακές πολιτικές της ανθρωποκτόνου λιτότητας, που παράγει διαρκή και βαθιά ύφεση.

Η πρωτοφανής για τη χώρα μας ανεργία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ψέματα ούτε να εξαφανιστεί με ταχυδακτυλουργικά κόλπα μνημονιακής κυβέρνησης, παρά μόνο με την ακύρωση των καταστροφικών μνημονίων και την αντικατάστασή τους από ένα αναπτυξιακό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, που μόνο μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί και θέλει, με τη στήριξη του λαού, να εφαρμόσει».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ