Βορίδης: Ο Τσίπρας επέλεξε αντιευρωπαϊκή ταυτότητα

Βορίδης: Ο Τσίπρας επέλεξε αντιευρωπαϊκή ταυτότητα

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, μίλησε στον Realfm και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, με αφορμή την τελετή έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας, την απουσία του Αλ. Τσίπρα αλλά και την διαφυγή του Χριστόδουλου Ξηρού.

«Το μεγάλο ζητούμενο είναι η διαχειρίσιμη ανάπτυξη. Η ανάπτυξη με όρους βιωσιμότητας. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση. Αυτές είναι οι προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ευρωπαϊκές οικονομίες και με πολύ περισσότερη ένταση, η Ελλάδα», σχολίασε αρχικά ο κ. Βορίδης και συνέχισε σχολιάζοντας την απουσία του Αλέξη Τσίπρα:

«Ακόμα και αν έχει μια τελείως διαφορετική οπτική γωνία για τον τρόπο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής ένωσης, είναι δυνατόν ο υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής επιτροπής, είναι δυνατόν αυτός να μην είναι στην έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας; Εκεί κανένας μένει άφωνος».

«Όταν μπαίνεις σε ένα θεσμικό πλαίσιο δεν είπε κανείς ότι πρέπει να σου αρέσουν όλα, πρέπει όμως να σεβαστείς το πλαίσιο. Είναι μια επιλογή απόρριψης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Αυτή η ταυτότητα που επέλεξε ο ίδιος να έχει είναι ξεκάθαρα μια αντιευρωπαϊκή ταυτότητα», πρόσθεσε.

Σε σχέση με τις άδειες των κρατουμένων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ότι «θεωρώ ότι οι κρατούμενοι τρομοκρατίας δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν τους άλλους. Θεωρώ ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται σκληρότερα από τους άλλους» και συνέχισε:

«Πρέπει να αλλάξουμε το σύστημα των αδειών. Πρέπει να αλλάξουμε το σύστημα της υφ’ όρων απόλυσης και πρέπει να αλλάξουμε και το σύστημα της ευεργετικής επιμέτρησης της ποινής ειδικώς για τους κατηγορούμενους για τρομοκρατία, διότι ο τρομοκράτης δεν είναι κάποιος ο οποίος τιμωρείται και μετανόησε».

Τέλος, για το σκάνδαλο που βγήκε στη δημοσιότητα και αφορά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ο κ. Βορίδης είπε ότι «ο πρόεδρος του ΤΤ όπως και οι πρόεδροι των τραπεζών οφείλει να ενεργεί μέσα στα πλαίσια της υπεράσπισης των συμφερόντων του τραπεζικού ιδρύματος του οποίου έχει τη διεύθυνση. Όμως εάν φτάσουμε στο σημείο του αδικήματος της απιστίας, αυτό σημαίνει ότι δεν περιλαμβάνει τον κίνδυνο μη πληρωμής δανείων, γιατί κάθε χορήγηση δανείου έχει έναν κίνδυνο».

«Εάν έχουν κάνει κάτι κακό, να ελεγχθούν και να τιμωρηθούν. Αν έχουν ενεργήσει παρά τα όσα τους ορίζει η Τράπεζα της Ελλάδος και η τραπεζική αρχή και αν από αυτή τη συμπεριφορά έχει ζημιά η τράπεζα, βεβαίως είναι ελεγκτέοι και δεν με νοιάζει ποια πρόσωπα είναι», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχουν εκλογές. Γιατί να πάμε σε Εθνικές εκλογές; Έχω την εντύπωση ότι η χώρα βρίσκεται σε μία καμπή, επομένως είναι σημαντικό να συνεχίζει στον δρόμο που ακολουθεί», ήταν το σχόλιο του σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ