ΥΠΕΣ: Κυρώσεις διεθνών συμβάσεων στη Βουλή

ΥΠΕΣ: Κυρώσεις διεθνών συμβάσεων στη Βουλή

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης προχώρησε σήμερα στη Βουλή στην κύρωση τριών διεθνών συμβάσεων αρμοδιότητας του υπουργείου. Πρόκειται για τη Σύμβαση για την έκδοση πιστοποιητικού ικανότητας γάμου, τη Σύμβαση που απαλλάσσει από την επικύρωση ορισμένες πράξεις και έγγραφα και τη Σύμβαση για τη διεθνή συνεργασία σε ζητήματα διοικητικής συνδρομής προς τους πρόσφυγες.

Αξίζει να σημειωθεί η υπερβολική καθυστέρηση με την οποία ήρθαν προς κύρωση από τη Βουλή οι τρεις Συμβάσεις, δεδομένου ότι υπογράφηκαν το 1980, το 1977 και το 1985 αντίστοιχα. Ο Υπουργός Εσωτερικών ζήτησε ήδη από όλες τις διευθύνσεις του Υπουργείου Εσωτερικών να του καταθέσουν εγγράφως τις τυχόν εκκρεμότητες που έχουν με αντίστοιχες διεθνείς συμβάσεις που ενδεχομένως να βρίσκονται για καιρό σε κάποια συρτάρια.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι στο Υπουργείο Εσωτερικών εκκρεμούν συνολικά 8 κυρώσεις, συνυπολογιζομένων των 3 που περιλαμβάνονταν στη σημερινή ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας. Για τις υπόλοιπες 5 έχει ήδη ενεργήσει προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την διεκπεραίωσή τους, με την επιφύλαξη ότι για μία από αυτές και πιο συγκεκριμένα για την «Ευρωπαϊκή Σύμβαση για το Νομικό Καθεστώς των Μεταναστών Εργαζομένων» τα περισσότερα σημεία της ρυθμίζονται ήδη σε επίπεδο Οδηγιών της Ε.Ε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ