Προβληματισμός από την ακραία πόλωση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Προβληματισμός από την ακραία πόλωση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Η ακραία πόλωση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει και των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων, δημιουργεί ερωτηματικά και ανησυχίες ακόμα και σε κορυφαία στελέχη των δύο αυτών κομμάτων, κυρίως δε στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Η απουσία του Αλέξη Τσίπρα από την πανηγυρική έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ στο Μέγαρο Μουσικής, η απαξιωτική επίθεση του πρωθυπουργού στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώπιον του Ζοζέ Μπαρόζο στις κοινές δηλώσεις των δυο ανδρών, η επίθεση της Συγγρού στην Κουμουνδούρου για το θέμα της τρομοκρατίας, δημιουργεί κλίμα οξύτητας, αναντίστοιχο πολλές φορές και από τις υπαρκτές πολιτικές διαφορές.

Ήδη, αντί η Προεδρία να είναι το αντικείμενο για την προώθηση υπαρκτών οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων της χώρας, αλλά και των πολιτικών αδιεξόδων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρησιμοποιήθηκε για την στενή -και αδιέξοδη με τον τρόπο που γίνεται- εσωκομματική αντιπαράθεση εντός της Ελλάδας!

Επιπλέον, μόνο αισιοδοξία δεν μπορεί να προσφέρει το γεγονός ότι πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μια χώρα που ενδέχεται να εισέλθει σε νέες φάσεις της βαθύτατης πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που τη μαστίζει, κόβουν κάθε σημείο συζήτησης. Ούτε καν τηλεφωνιούνται για μείζονα θέματα.

Το τοπίο αυτό μάλιστα διαμορφώνεται ενόψει της διαπραγμάτευσης για την απομείωση του ελληνικού χρέους, μια ιδιαίτερα δύσκολη αλλά και κομβική για το μέλλον της χώρας διαπραγμάτευση, που θα ξεκινήσει εντός του Απριλίου. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση δείχνουν -με ελάχιστες εξαιρέσεις- πως δεν έχουν την παραμικρή διάθεση συνεννόησης και κοινής πίεσης προς τους δανειστές, ώστε η λύση που θα προκριθεί να καταστήσει πραγματικά βιώσιμο το χρέος και να μην αποτελέσει παρά μια μικρή παράταση της μεγάλης δοκιμασίας του ελληνικού λαού και της πατρίδας.

Οι αποκαλύψεις των σκανδάλων, μάλιστα, που ακολουθεί η μια την άλλη, αλλά και οι συνεχείς επιβαρύνσεις του ελληνικού λαού, καθιστούν ακόμα μεγαλύτερα τα προβλήματα του πολιτικού συστήματος, που κινδυνεύει -αν δεν σοβαρευτεί- με πολύ επώδυνες εξελίξεις.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ