Το παρασκήνιο της σύσκεψης για τα 25 ευρώ

Το παρασκήνιο της σύσκεψης για τα 25 ευρώ

Πολύ νωρίτερα από τη συνάντησή τους ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος είχαν συναποφασίσει σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ότι το μέτρο των 25 ευρώ ως γενική είσοδο στα νοσοκομεία αποσύρεται.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Κάτια Μακρή στον Real Fm, μετά από την απόφαση των δύο αρχηγών έμενε να βρεθεί η εναλλακτική λύση. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ υιοθετήθηκε ως ισοδύναμο η αύξηση της τιμής των πακέτων τσιγάρων και του καπνού κατά 5 λεπτά, πρόταση που μάλλον έριξε στο τραπέζι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κρεμαστινός.

Ωστόσο, το θέμα του μέτρου των 25 ευρώ στάθηκε αφορμή για να τεθεί στη σύσκεψη του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το θέμα του γενικότερου συντονισμού. Σύμφωνα με την Κάτια Μακρή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε στον Πρωθυπουργό ότι μπορεί το μέτρο των 25 ευρώ να ήταν ψηφισμένο, όμως ήταν μία Υπουργική Απόφαση η οποία εξεδόθη ερήμην του ΠΑΣΟΚ και αυτός ήταν ο λόγος των ενστάσεων.

Έτσι συμφώνησαν ότι καμία Υπουργική Απόφαση δεν θα εκδίδεται στο εξής αν δεν την έχουν δει και οι δύο αρχηγοί. 

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ