Μπακογιάννη για τρομοκρατία: Κάτι ετοιμάζεται

Μπακογιάννη για τρομοκρατία: Κάτι ετοιμάζεται

Την ανησυχία της για την συνεργασία παλαιών και νέων τρομοκρατών εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM». Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εκτιμά πως η αξιολόγηση των κρατουμένων που παίρνουν άδεια από τις φυλακές έχει αποτύχει και τονίζει πως το μέτρο της φυλακής υψίστης ασφαλείας δεν συσχετίζεται με την διαφυγή του Χριστόδουλου Ξηρού.

«Στα 23 χρόνια που ασχολούμαι με το θέμα αυτό έχω αποκτήσει μια μικρή εμπειρία στο πώς αντιδρούν και τη λογική έχουν αυτοί οι άνθρωποι. Ανησυχώ ότι έχουμε μια αλληλουχία γεγονότων, με αποκορύφωμα την ιστορία του Ξηρού, τα οποία δείχνουν  ότι υπάρχει μια συνεργασία παλιών και νέων και του οργανωμένου εγκλήματος και ότι κάτι ετοιμάζεται.

Σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα ο νόμος προβλέπει την αξιολόγηση των ανθρώπων που παίρνουν άδεια. Αυτή η αξιολόγηση σήμερα έχει αποτύχει. Δεν μπορεί, όμως, να υπάρξει πλήρης απαγόρευση του μέτρου, γιατί βοηθάει σε μεγάλο βαθμό στην επανένταξη των κρατουμένων. Είναι ένα μέτρο που έχει θετικά αποτελέσματα σε όλο τον κόσμο .Κατά τη γνώμη μου, η φυλακή υψίστης σημασίας είναι ένα σωστό μέτρο, αλλά δεν έχει καμία σημασία με την υπόθεση του Ξηρού, γιατί δεν απέδρασε, αλλά πήρε άδεια».

Επίσης η κ. Μπακογιάννη υπεραμύνθηκε της θεσμοθέτησης του εισιτηρίου των 25 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία επισημαίνοντας ωστόσο την ορθότητα της απόφασης για την επιβάρυνση των προϊόντων καπνού.

«Εμείς τα έχουμε ψηφίσει τα 25 ευρώ, γιατί είναι μια λογική που υπάρχει σε όλο τον κόσμο. Επίσης, η χθεσινή απόφαση είναι απολύτως σωστή. Αν αυτά τα 5 λεπτά είναι αιτία ακόμα και δέκα άνθρωποι να κόψουν το τσιγάρου, θα είναι καλό για το σύστημα υγείας και για τους ανθρώπους τους ίδιους. Η μεγαλύτερη αδικία σε μια κοινωνία είναι για λόγους οικονομικούς να μην υπάρχει ισοτιμία στη περίθαλψη».

Τέλος σχολίασε και την αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου λέγοντας χαρακτηριστικά, «Αφήστε τον κ. Βενιζέλο να περάσει και κάτι δικό του. Έχει αρκετά προβλήματα ο άνθρωπος. Ο διάλογος, σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι ουσία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ