Άδωνις:”βρέθηκε ισοδύναμο πάμε παρακάτω…”

Άδωνις:”βρέθηκε ισοδύναμο πάμε παρακάτω…”

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για το μέτρο των 25 ευρώ που αποσύρθηκε, την Ελληνική προεδρία της Ε.Ε αλλά και την «εξαφάνιση» του Χριστόδουλου Ξηρού.

«Αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί. Τα ισοδύναμα τα οποία είχαμε καταλήξει και αφορούσαν μέτρα εντός υγείας, τα θεωρούσαμε χειρότερα από το 25ευρώ», σχολίασε αρχικά μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε:

«Η κυβέρνηση μας είναι μια συμμαχική κυβέρνηση, το σέβομαι αυτό, είχα πει ότι αν βρούμε ισοδύναμο δεν θα επιμείνω στο μέτρο».

«Η βασική μου γραμμή είναι ότι μπορούμε να συζητάμε τα πάντα αλλά μόνο στη λογική των δημοσιονομικών ισοδυνάμων. Δεν είμαι βέβαιος αν τα ισοδύναμα που θα βρίσκουμε θα είναι πάντα καλύτερα από τα μέτρα που θέλουμε να καταργήσουμε», τόνισε ακόμα ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Θεωρώ ότι κάποια στιγμή στο μέλλον, ένας άλλος υπουργός, ένα εισιτήριο στα νοσοκομεία θα το βάλει. Είναι άλλο ένας απλός φόρος στα τσιγάρα και άλλο να μπαίνει ένας φόρος που θα πηγαίνει στην υγεία».

Σε σχέση με την Ελληνική προεδρία, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε:

«Εξαιρετικά ευτυχής συγκυρία που έχουμε τώρα την προεδρία. Η Ελλάδα καλείται να αποδείξει για μια ακόμη φορά ότι αξίζει να είναι στην Ευρωπαϊκή ένωση. Για μια ακόμη φορά και αυτό το στοίχημα θα το κερδίσουμε».

«Στόχος της Ελλάδας είναι να βρει μια οριστική λύση στο θέμα του χρέους. Από όποια σκοπιά και αν το δει κάποιος, στο τέλος το κοινό συμφέρον είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση να πάει μπροστά. Κάποια λύση για το χρέος θα βρεθεί, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά», είπε ακόμα ενώ για μια ακόμη φορά εξέφρασε την ανάγκη να επισπευσθούν οι μεταρρυθμίσεις:

«Εάν θέλουμε να βγούμε από το μνημόνιο, θα πρέπει να υποστηρίζουμε την όσο ταχύτερη δυνατή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Στο μνημόνιο είμαστε γιατί η χώρα μας έχει ανάγκη χρηματοδότησης. Για να καταφέρουμε να βγούμε από το μνημόνιο πρέπει το συντομότερο να αλλάξουμε τη χώρα».

Σχετικά με τις άδειες των κρατουμένων και την διαφυγή του Χριστόδουλου Ξηρού, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε:

«Ο θεσμός των αδειών είναι σωστός. Πρέπει να υπάρχει με αυστηρά κριτήρια. Στους τρομοκράτες δεν πρέπει να υπάρχει».

Ακούστε το ηχητικο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ