Πανούσης: Εκτός θεσμικού πλαισίου η μη χορήγηση άδειας

Πανούσης: Εκτός θεσμικού πλαισίου η μη χορήγηση άδειας

Την άποψη ότι το νομικό πλαίσιο χορήγησης αδειών έπρεπε να είχε αλλάξει από την στιγμή που συνελήφθησαν τα μέλη της 17 Νοέμβρη εξέφρασε ο Γιάννης Πανούσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

Ωστόσο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε ότι το υπάρχον καθεστώς χορήγησης αδειών στους κρατούμενους θα πρέπει να τηρηθεί. «Το να πεις ότι δεν δίνεις σε κάποιον άνθρωπο άδεια, είναι έξω από το θεσμικό πλαίσιο. Μπορείς να φτιάξεις άλλο θεσμικό πλαίσιο, όπως έχει γίνει π.χ. στη Γερμανία», σημείωσε ο κ. Πανούσης.

Παράλληλα απέφυγε να καταλογίσει ευθύνες στο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού για την χορήγηση άδειας στον Χριστόδουλο Ξηρό ενώ αποκάλυψε πως έχει κατατεθεί σχέδιο για τον διορισμό ενός συμβουλίου που θα γνωμοδοτεί χωρίς την πίεση των κρατουμένων.

«Σε ένα σχέδιο που έχουμε καταθέσει και ως επιστήμονες και ως επιτροπή της Βουλής και είναι επί οκτώ μήνες στο υπουργείο Δικαιοσύνης ορίζεται ότι θα υπάρχει ένα συμβούλιο έξω από τη φυλακή, το οποίο δεν θα υφίσταται την πίεση των κρατουμένων και σε εξαιρετικές περιπτώσεις κρατουμένων-εγκληματιών να γνωμοδοτεί».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ