Αμετακίνητος παρά τις αντιδράσεις

Αμετακίνητος παρά τις αντιδράσεις

Δεν κάνει βήμα πίσω ο υπουργός Υγείας που υπεραμύνεται της επιβολής των 25 ευρώ για την νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία παρά τις αντιδράσεις εντός και εκτός κυβέρνησης. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιμένει ότι ο σχετικός νόμος που έχει ψηφιστεί πριν αναλάβει ο ίδιος τα ηνία του υπουργείου Υγείας προβλέπει ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία εξαίρεση στην καταβολή του εισιτηρίου των 25 ευρώ για εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία. «Τις εξαιρέσεις τις βάλαμε εμείς μετά από διαπραγματεύσεις με την τρόικα» είπε ο υπουργός Υγείας. 

Πιο συγκεκριμένα οι ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία μίας νύχτας σε νοσοκομείο δεν θα καταβάλλουν τα 25 ευρώ εάν είναι χρονίως πάσχοντες, όπως ασθενείς με καρκίνο, σκλήρυνση κατά πλάκας κλ.π., περιπτώσεις βραχείας νοσηλείας και άτομα με ειδικές ανάγκες που έχουν ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80%. Σε αυτή τη φάση, όμως, δεν εξαιρούνται οι άνεργοι που θα πρέπει να πληρώνουν κανονικά τα 25 ευρώ για την εισαγωγή τους. 

Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ ζητά σε αυστηρό ύφος να επανεξεταστεί το μέτρο και για βρεθούν ισοδύναμα. Παράλληλα προειδοποίησε ότι στην περίπτωση που δεν υποχωρήσει ο υπουργός Υγείας τότε το θέμα θα τεθεί σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων της κυβέρνησης. 

Σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης-Τροπολογία από τους ΑΝΕΛ

Σφοδρή ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το μέτρο των 25 ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με σκληρό ύφος κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν υπολογίζει τίποτα. «Το χαράτσι για την εισαγωγή στα νοσοκομεία, δείχνει με τον πιο ακραίο τρόπο ότι η κυβέρνηση δεν υπολογίζει τίποτα, ούτε καν την υγεία των πολιτών, μπροστά στη δέσμευσή της να υλοποιήσει το μνημόνιο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Την ίδια στιγμή ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή για την κατάργηση του συγκεκριμένου μέτρου αλλά και της καταβολής 1 ευρώ για κάθε συνταγή που εκτελούν οι φαρμακοποιοί. «Οι βουλευτές της μνημονιακής πλειοψηφίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αφού ψήφισαν ανενδοίαστα τον αντισυνταγματικό Ν. 4093/2012 για το Μεσοπρόθεσμο τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και διαμαρτύρονται δήθεν για το νέο νοσοκομειακό χαράτσι των 25 ευρώ που επέβαλαν στους ασθενείς. Η φαρσοκωμωδία αυτή των βουλευτών της μνημονιακής συγκυβέρνησης θα πρέπει να λάβει άμεσα τέλος» υπογράμμισε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων. 

Η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωση της ζήτησε υγειονομική περίθαλψη για όλους. «Κανένας πολίτης δεν πρέπει να μείνει χωρίς υγειονομική περίθαλψη, ανεξαρτήτως ασφαλιστικής κάλυψης. Αυτό είναι το καθήκον της πολιτείας και δεν επιδέχεται αναβολή, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από υψηλή ανεργία και απίσχνανση των εισοδημάτων» τόνισε η ΔΗΜΑΡ και συνέχισε: «Καμιά δημοσιονομική σκοπιμότητα δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών». 

Από την πλευρά του το KKE χαρακτήρισε «επικίνδυνη για την υγεία του λαού» την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση. 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ