Άδωνις: Το μέτρο είναι σωστό

Άδωνις: Το μέτρο είναι σωστό

 

«Σωστό» χαρακτήρισε το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να χάνουμε τον στόχο επειδή γίνεται «πολιτική φασαρία».

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ το οποίο καλεί την κυβέρνηση να μην εφαρμόσει το μέτρο, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Αν το ΠΑΣΟΚ έχει να προτείνει ένα δημοσιονομικό ισοδύναμο, δεν έχω αντίρρηση. Το μέτρο αυτό έχει προϋπολογισθεί για 40 εκατομμύρια ευρώ. Αν το ΠΑΣΟΚ έχει να προτείνει άλλον τρόπο για να εισπράξουν τα χρήματα τα νοσοκομεία, το συζητάω». Επίσης ο υπουργός σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου έχει ψηφίσει το συγκεκριμένο μέτρο».

Σε ερώτηση του Γιάννη Παπαδόπουλου, αν τα ισοδύναμα μπορούν να προκύψουν από το πρωτογενές πλεόνασμα, ο υπουργός ανέφερε ότι «το πλεόνασμα δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του υπουργού Υγείας αλλά ο Πρωθυπουργός με τον κ. Βενιζέλο θα αποφασίσουν πως θέλουν να το μοιράσουν».

«Μην αισθανθούμε ξαφνικά πλούσιοι πλούσιοι. Αυτό που πετύχαμε με το πρωτογενές πλεόνασμα είναι τρομερή επιτυχία της χώρας. Αυτό δεν σημαίνει ότι ξαφνικά μας επιστέφει και στην περίοδο πριν την χρεωκοπία, όπου θα αρχίσουμε να σκορπάμε λεφτά δεξιά και αριστερά, γιατί τότε το πλεόνασμα θα γίνει καπνός», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφορικά με την πρόβλεψη της Κομισιόν ότι η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα γίνει το 2015 και μερικώς, ο υπουργός Υγείας σχολίασε ότι «αν η χώρα έχει πολιτική σταθερότητα, το πρόγραμμα τηρηθεί και οι Ευρωπαίοι τηρήσουν την συμφωνία, είμαι απολύτως βέβαιος ότι η Ελλάδα θα πετύχει την πρώτη έξοδο στις αγορές φέτος».

«Δεν πρόκειται οι αγορές να μας δανείσουν αν πρώτα δεν δουν ότι εξακολουθεί να υπάρχει η κυβέρνηση Σαμαρά στο τιμόνι. Η Κομισιόν προέβλεπε ότι δεν θα είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα και έχουμε. Μπορεί να κάνει πιο συντηρητικές εκτιμήσεις γιατί  μπορεί να μην θέλει να πάρει το κόστος», εκτίμησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ