ΒΙΝΤΕΟ-Το μήνυμα του Πρωθυπουργού για τη νέα χρονιά

ΒΙΝΤΕΟ-Το μήνυμα του Πρωθυπουργού για τη νέα χρονιά

Πρώτη χρονιά της ανόδου χαρακτήρισε το 2014 ο Πρωθυπουργός Αντώνης Αντώνης Σαμαράς στο μήνυμα του ενόψει της νέας χρονιάς.

«Ξέρω ότι ως κοινωνία περάσαμε δύσκολα.  Όμως, αφήσαμε τα δυσκολότερα πίσω μας. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.  Κι ακόμα, αποφύγαμε τα χειρότερα. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Τώρα πια δεν ζητάμε κάθε μήνα δανεικά απ’ έξω για να επιβιώσουμε», ανέφερε ο Πρωθυπουργός και σημείωσε:

«Καταφέραμε για πρώτη φορά, εδώ και πολλά χρόνια, αυτό που είναι αυτονόητο για κάθε σοβαρή χώρα: να καλύπτουμε μόνοι μας τις άμεσες ανάγκες μας. Αυτό είναι που λέμε το πρωτογενές πλεόνασμα, που κανείς δεν περίμενε να πετύχουμε φέτος. Κι όμως τα καταφέραμε και κάναμε έτσι το πρώτο μεγάλο βήμα για να σταθούμε στα πόδια μας».

«Βάλαμε τέλος στο φαύλο κύκλο της ύφεσης. Μετά από έξι ατέλειωτα, οδυνηρά χρόνια, το 2014 ανατέλλει με προοπτικές Ανάκαμψης. Και με προσδοκίες όλο και ταχύτερης Ανάπτυξης στη συνέχεια», υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας το πλεόνασμα «θεμέλιο της Ανεξαρτησίας μας, θεμέλιο της ελπίδας μας για το μέλλον».

«Το μεγαλύτερο μέρος από το φετινό πλεόνασμα θα το επιστρέψουμε στην κοινωνία, τους επόμενους μήνες. Στους πιο αδύναμους και στους πιο αδικημένους. Όπως ακριβώς έχουμε υποσχεθεί» επεσήμανε.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα το 2014 «θα βγει ξανά στις αγορές, θα αρχίσει να γίνεται μια φυσιολογική χώρα, όπως όλες οι άλλες» και είπε ότι «τη νέα χρονιά το ελληνικό χρέος θα ανακηρυχθεί και επίσημα βιώσιμο, χωρίς δηλαδή ανάγκη νέου δανεισμού και χωρίς νέα Μνημόνια».

«Τηρήσαμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας και οι εταίροι μας θα τηρήσουν στο ακέραιο τις δικές τους. Το 2014 θα κάνουμε και το μεγάλο βήμα να βγούμε από το Μνημόνιο.  Τώρα απλώς αρχίζει να αχνοφαίνεται το φώς στην άκρη του τούνελ. Στο τέλος του 2014 το φώς αυτό θα το βλέπουν όλοι», συμπλήρωσε.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι «το 2014 θα ξεκινήσει το επόμενο κύμα των μεγάλων μεταρρυθμίσεων».

Συγκεκριμένα τόνισε: «Η Οικονομία μας επιτέλους να γίνει ανταγωνιστική. Χωρίς γραφειοκρατία, χωρίς στρεβλώσεις, χωρίς διαφθορά.  Και κυρίως θα αρχίσει η συζήτηση για τη μεγάλη Συνταγματική Αναθεώρηση, που θα βγάλει και τα τελευταία εμπόδια στη δημιουργικότητα του Έλληνα και θα ανοίξει νέους δρόμους για τη συμμετοχή νέων προσώπων και νέων ανθρώπων στην Πολιτική. Με κριτήρια αξιοκρατίας, όχι κομματοκρατίας. Με κριτήρια προσωπικής αξιοσύνης, όχι οικογενειοκρατίας ή κάποιας «εύνοιας».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επίθεση που σημειώθηκε στο σπίτι του Γερμανού πρεσβευτή χαρακτηρίζοντας την «θρασύδειλη».

«Βλέπετε, όσο η Ελλάδα προχωράει, οι εχθροί της προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της. Προσπαθούν να πλήξουν την εικόνα μας διεθνώς. Προσπαθούν να τραυματίσουν την Ελληνική Προεδρία στην Ευρώπη που ξεκινάει σε δύο μέρες. Δεν θα τα καταφέρουν.

Κοιτάξτε μόνο τι γίνεται δίπλα και παραδίπλα από τη χώρα μας. Αναλογιστείτε πόσο ενισχύει την πατρίδα μας η σταθεροποίηση που πετύχαμε τον τελευταίο χρόνο. Και σκεφτείτε πόσο πρέπει να μισούν την Ελλάδα όσοι προσπαθούν να υπονομεύσουν τη σταθερότητά της. Δεν τα κατάφεραν ως τώρα. Και δεν θα καταφέρουν ως το τέλος».     

«Το 2013 ήταν το «έτος μηδέν». Βάλαμε τέλος στην κατρακύλα. Το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά της ανόδου. Που τη χτίζουμε σε στέρεες βάσεις, όχι σε παχιά λόγια, όχι σε διχαστικό λαϊκισμό, όχι σε κομματικά συνθήματα που εύχονται τα καλύτερα και που πάντα οδηγούν στα χειρότερα. Τα έχουμε πληρώσει αυτά! Η Ελλάδα που χτίζουμε χρειάζεται στέρεες βάσεις για να προχωρήσει μακριά και να αντέξει», κατέληξε ο Πρωθυπουργός. 

 

Δείτε το βίντεο από τη ΔΤ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ