Οι δύο κρίσιμες ψηφοφορίες

Οι δύο κρίσιμες ψηφοφορίες

Τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συναντά σήμερα ο Κ. Χατζηδάκης για το θέμα των πλειστηριασμών, αισιοδοξία στο Μαξίμου ότι η κυβέρνηση θα περάσει τον διπλό κάβο των ψηφοφοριών για ακίνητα και προστασία πρώτης κατοικίας.

Χωρίς ιδιαίτερο άγχος περιμένουν στο Μέγαρο Μαξίμου τη διπλή ψηφοφορία στη βουλή για ακίνητα και πλειστηριασμούς καθώς τα μηνύματα που έχουν φτάσει από τις κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν δείχνουν, επί του παρόντος τουλάχιστον, διάθεση για καταψήφιση παρά τις όποιες γκρίνιες ακούστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Χθες πάντως ακούστηκαν έντονες μουρμούρες από τον Π. Παυλόπουλο για το φόρο ακινήτων με τον πρώην υπουργό να μιλά για «έμμεση δήμευση» όταν φορολογείται ένα ακίνητο που δεν παράγει κανένα πρόσοδο… Ενώ ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα κρατήσει ο Β. Πολύδωρας.

Ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του εκτιμούν ότι μετά τη σημαντική «νίκη» απέναντι στην τρόικα για πλειστηριασμούς και ΦΠΑ εστίασης, έχει πλέον μπει το νερό στο αυλάκι ώστε η Αθήνα να αρχίσει να ανακτά τον έλεγχο των αποφάσεων σε θέματα που δεν βρίσκονται μέσα στα λεγόμενα μνημονιακά μέτρα.

Το νομοσχέδιο για τα ακίνητα ψηφίστηκε επί της αρχής τα ξημερώματα της Παρασκευής, με την συζήτηση να κινείται υποτονικά χωρίς μεγάλη διάθεση από την αντιπολίτευση να σηκώσει τους τόνους – μόνη εξαίρεση ο Πάνος Καμμένος που κάλεσε τους πολίτες σε… επανάσταση κατά των ξένων συμφερόντων – ενώ στο θέμα των πλειστηριασμών αν και υπάρχουν ακόμη ενστάσεις από το ΠΑΣΟΚ δεν περιμένουν κάποιον αιφνιδιασμό από «πράσινους» βουλευτές.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης συναντά σήμερα – πιθανότατα στη Βουλή – βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θέλουν να του θέσουν μία σειρά από θέματα για το νομοσχέδιο. Από το περιβάλλον του κ. Χατζηδάκη τονίζεται πάντως πως υπάρχει «ελάχιστο περιθώριο τροποποιήσεων» καθώς η ρύθμιση κινείται στα όρια της ανοχής της τρόικας…

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του Πάνου Σκουρλέτη δεσμεύθηκε χθες ότι το κόμμα του θα καταργήσει τη συγκεκριμένη ρύθμιση όταν γίνει κυβέρνηση.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ