Παπαδημούλης:Από τον Άκη στον Παπαντωνίου και το νόμο Βενιζέλου

Παπαδημούλης:Από τον Άκη στον Παπαντωνίου και το νόμο Βενιζέλου

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, σχετικά με την πρόταση εξεταστικής για τα υποβρύχια, την τελική κατάληξη με τα ΕΑΣ αλλά και τη σύλληψη του Μιχάλη Λιάπη.

«Υπάρχει η εμπειρία αναποτελεσματικών εξεταστικών επιτροπών του κουκουλώματος. Είναι ακόμη χειρότερο να αρνείται η βουλή να ψάξει ένα καραμπινάτο σκάνδαλο. Τα υποβρύχια σκουριάζουν είναι ενεχυριασμένα υπέρ των Γερμανών», ανέφερε αρχικά ο κ. Παπαδημούλης και συνέχισε:

«Η μήτρα του σκανδάλου είναι η σύμβαση Τσοχατζόπουλου το 2000, ακολούθησε η σύμβαση του 2010 για την οποία ψάχνουν άγρια τον κ. Παπαντωνίου, αλλά και ο νόμος Βενιζέλου, κατά τη Νέα Δημοκρατία, χειροτερεύει τη σκανδαλώδη ρύθμιση και συμφωνία Τσοχατζόπουλου και Παπαντωνίου. Είναι ένα ερώτημα, γιατί ο κ. Σαμαράς επιλέγει και πάλι σκασιαρχείο από τη Βουλή;».

«Η κυβέρνηση προσχώρησε στις απαιτήσεις της τρόικα προκειμένου να πάρει το υπόλοιπο της δόσης», είπε ακόμα ο κ. Παπαδημούλης και συνέχισε:

«Αυτό που συνέβη είναι ότι έσπασε στα δύο η αξίωση της τρόικα. Ένα κομμάτι γίνεται τώρα με αντίτιμο το ένα δις και την Ελληνική προεδρία, και το επόμενο μετατίθεται για μετά τις κάλπες των εκλογών».

«Η σκληρή διαπραγμάτευση είναι ένα μπίρι μπίρι, που καμία φορά κρατάει παραπάνω και στο τέλος γίνεται αυτό που θέλει η τρόικα. Ένα ακόμη παράδειγμα είναι οι ομαδικές απολύσεις».

«Αναρωτιέμαι με θλίψη και με οργή, αν κάνει και λέει αυτά τα πράγματα ως πολίτης, σκεφτείτε τι έκανε ως κορυφαίος υπουργός, την εποχή της ακμής του σκανδάλου της siemens ή την εποχή του πάρτι της Ολυμπιάδας του 2004», σχολίασε για τον Μιχάλη Λιάπη.

«Εκτιμώ ότι θα απορριφθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς και θα ανοίξει ένα παράθυρο στο όνομα της καταπολέμησης του φαινομένου των μπαταχτσήδων. Για τους μπαταχτσήδες δεν χρειάζεται να αλλάξει ο νόμος, αρκεί να κάνουν τη δουλειά τους οι τράπεζες», ήταν το σχόλιο του για τους πλειστηριασμούς.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ