ΒΙΝΤΕΟ-Γεωργιάδης: Η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει, δεν θα γίνουν απολύσεις

ΒΙΝΤΕΟ-Γεωργιάδης: Η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει, δεν θα γίνουν απολύσεις

Για την παράταση της απεργίας έως τις 27 Δεκεμβρίου που αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ τοποθετήθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Προσπαθώ να εξηγήσω στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ότι δεν μπορεί σήμερα να θέλεις να έχεις και μισθό από το δημόσιο και να έχεις σύμβαση με ιδιωτικό ιατρείο, την ώρα που έχεις τόσους χιλιάδες νέους γιατρούς ανέργους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, δεν θα γίνει καμία απόλυση στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας ότι γι’ αυτούς το σοβαρό είναι ότι δεν θέλουν το πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε: «Βλέπω τον κόσμο να είναι μαζί μας». Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι ένας από τους βασικούς στόχους της μεταρρύθμισης που θα γίνει στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, είναι να δώσουμε καθολική πρόσβαση.

Σχετικά με τη σύλληψη του Μιχάλη Λιάπη, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι ήταν μία εξαιρετικά ατυχής στιγμή, επισημαίνοντας ότι το κράτος λειτούργησε.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ