ΚΚΕ: Οι εξελίξεις δεν είναι τυχαίες

ΚΚΕ: Οι εξελίξεις δεν είναι τυχαίες 

 

«Το προωθούμενο σχέδιο, που εμφανίζεται ως επιτυχημένη σκληρή διαπραγμάτευση, οδηγεί στην άμεση συρρίκνωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και σε ομηρία όσων εργαζόμενων απομείνουν με τη νέα αναδιάρθρωση  μετά από 18 μήνες», τονίζει σε ανακοίνωση το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Την ίδια στιγμή, η δραστική συρρίκνωση των ΕΑΣ αυξάνει την ανάγκη εισαγωγών οπλικών συστημάτων και τελικά επιβαρύνει τον ελληνικό λαό. Ταυτόχρονα η απόφαση αυτή είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των μονοπωλιακών ομίλων παραγωγής οπλικών συστημάτων».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «οι εξελίξεις αυτές δεν είναι τυχαίες. Πρόκειται για κατευθύνσεις που εκφράζουν την ανάγκη των μονοπωλιακών ομίλων της ΕΕ για μεγαλύτερες αγορές και για επιτάχυνση της συγκέντρωσης, στο πλαίσιο της ενιαίας αμυντικής βιομηχανίας που προωθείται. Γι’ αυτό και οι προτάσεις, όπως του ΣΥΡΙΖΑ, που κάνουν λόγο για ισχυρή εγχώρια αμυντική βιομηχανία μέσα στα πλαίσια της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και της εξουσίας των μονοπωλίων είναι εκτός από αφελείς και ουτοπικές, πλήρως αποπροσανατολιστικές για το λαό». 

«Όπως και αν εμφανιστεί η προωθούμενη αναδιάρθρωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, μοναδικός χαμένος θα είναι ο ελληνικός λαός, τόσο οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ, όσο και τα λαϊκά στρώματα που θα καλούνται να χρυσοπληρώνουν τις εισαγωγές των οπλικών συστημάτων» σημειώνει το ΚΚΕ και καταλήγει:

«Συλλογικά οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν για να μην κλείσει κανένα εργοστάσιο, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος των ΕΑΣ, να οργανώσουν την πάλη τους απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, τα μονοπώλια και την ΕΕ. Η αμυντική βιομηχανία της χώρας μπορεί να αναπτυχθεί στα πλαίσια ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης με γνώμονα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών». 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ