Παπούλιας στον Τσίπρα:«Πάντα επιτυχίες και να πάνε όλα καλά»

Παπούλιας στον Τσίπρα:«Πάντα επιτυχίες και να πάνε όλα καλά»

 

Τα συγχαρητήριά του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Κομισιόν στις επόμενες ευρωεκλογές, έδωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

«Πάντα επιτυχίες και να πάνε όλα καλά», ευχήθηκε ο κ. Παπούλιας στον Αλέξη Τσίπρα.

Αφού τον ευχαρίστησε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Είχαμε συνηθίσει από την Εσπερία να έχουμε μόνο αρνητικά νέα.  Σιγά-σιγά αρχίζει και αλλάζει αυτή η πλαστή εικόνα που είχε δημιουργηθεί για τον ελληνικό λαό, ότι είναι οι τεμπέληδες και οι διεφθαρμένοι και αντικαθίσταται με την πραγματική εικόνα: ενός λαού που σκληρά και αδίκως δοκιμάζεται από επιλογές που έχουν οδηγήσει τα πράγματα στο αδιέξοδο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη».

«Και έτσι η επιλογή της ευρωπαϊκής αριστεράς στη δική μου υποψηφιότητα έχει αυτό το συμβολισμό και ελπίζω – στο πλαίσιο του δυνατού – να συμβάλει αυτή η υποψηφιότητα στην ενίσχυση της διαπραγματευτικής δυνατότητας  της χώρας και στην αποκατάσταση της αληθινής εικόνας», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πάντως, είναι μια επιτυχία προσωπική, η οποία βέβαια έχει αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή αριστερά, η οποία είναι μια δύναμη για την Ευρώπη. Μπορεί να μην είναι τώρα, αλλά οπωσδήποτε είναι μια δύναμη η οποία θα παίξει σημαντικό πολιτικό ρόλο στα επόμενα χρόνια.  Και αναφέρομαι βέβαια στους Die Linke της Γερμανίας, οι οποίοι νομίζω ότι είναι η ισχυρότερη ομάδα μέσα στην ευρωπαϊκή αριστερά», σημείωσε ο Κάρολος Παπούλιας και ο Αλέξης Τσίπρας του απάντησε:

«Και μετά τον μεγάλο συνασπισμό, έχει ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Ναι, και ειπώθηκαν και μερικά πράγματα για άλλες συνεργασίες», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ