Συμφώνησαν ότι δεν πάει άλλο

Συμφώνησαν ότι δεν πάει άλλο

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Εφ όλης της ύλης το «γεύμα εργασίας» μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού, το οποίο ανακοινώθηκε αφού είχε ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr στη μία και πλέον ώρα που κράτησε η συνάντηση, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα μέχρι και τις εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής. Κάρολος Παπούλιας και Αντώνης Σαμαράς συμφώνησαν πως δεν αντέχει η κοινωνία νέα μέτρα και άλλους φόρους.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο πρωτογενές πλεόνασμα και ανέλυσε στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας όλα τα στοιχεία που δείχνουν ότι υπάρχει πλέον φως στο βάθος στο τούνελ, και αυτό θα φανεί και στην πραγματική οικονομία.

Ωστόσο και οι δύο συμφώνησαν ότι η ανάπτυξη είναι μονόδρομος προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση. Επίσης χαρακτήρισαν ως θετικό γεγονός ότι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε.

Παράλληλα από την συζήτηση δεν μπορούσαν να απουσιάσουν οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ που προβληματίζουν ιδιαίτερα το Μαξίμου αλλά όπως φάνηκε και τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα, καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στην «πράσινη» κοινοβουλευτική ομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να ενημερωθεί και για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα της Χρυσής Αυγής. Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στην δικαιοσύνη και αυτό αποδεικνύεται και από τα στοιχεία που έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας.

Το γεύμα , πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση που είχε απευθύνει προ ημερών ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στον πρωθυπουργό. Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν ο υπουργός επικρατείας Δ. Σταμάτης και ο διευθυντής του γραφείου του Κ. Μπούρας, ενώ μαζί με τον κ. Παπουλια ήταν ο διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Κ. Μπιτσιος και ο Γραμματέας της προεδρίας κ. Κ. Γεωργίου.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ