Άδωνις:Είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές

Άδωνις:Είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές

 

“Είμαστε οι παγκόσμιοι πρωταθλητές στη δημοσιονομική προσαρμογή στην ιστορία του δυτικού κόσμου, τουλάχιστον από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μετά την ολοκλήρωση των εργασιών  της πρώτης ημέρας της Διάσκεψης Υψηλού Επιπέδου με θέμα “Ελληνικές Μεταρρυθμίσεις στον Τομέα της Υγείας: Βελτιώνοντας την Υγεία των Πολιτών”.

Όπως τόνισε “σε μέσους όρους ο μέσος Έλληνας έχει χάσει 30% του εισοδήματός του τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτό δεν έχει γίνει σε κανέναν λαό της Ευρώπης ποτέ. Σε άλλες χώρες μέτρα που απλώς πάγωσαν τα εισοδήματα, οδήγησαν το πολιτικό τους σύστημα στην κατάρρευση. Σε εμάς αυτός ο λαός δίνει την ευκαιρία”.

 

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε την μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας ως μεγάλη ευκαιρία μέσα στην κρίση.  “Την δεκαετία 2000-2010 είχαμε τα περισσότερα χρήματα της ιστορίας μας. Κάναμε καμιά μεταρρύθμιση;” διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε λέγοντας ότι γι’ αυτόν η κρίση είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που είχε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες για αλλαγές.

“Γιατί οι Κινέζοι που είναι ένας εξαιρετικά σοφός λαός, με μεγάλη ιστορία και με μεγάλο πολιτισμό, έχουν κάνει την εξής συγκλονιστική πολιτισμική επιλογή: Έχουν βάλει το ίδιο ακριβώς ιδεόγραμμα για την καταστροφή και την ευκαιρία. Τι θέλω να πω με αυτό; Εναπόκειται σε εσένα, εσύ θα αποφασίσεις εάν αυτό που σου έτυχε είναι καταστροφή ή εάν αυτό που σου έτυχε, είναι ευκαιρία”, υπογράμμισε.

“Εμείς τους γιατρούς μας τους σεβόμαστε – έχουμε πάρα πολύ καλούς γιατρούς στην Ελλάδα, έχουμε εξαιρετικής ποιότητας ιατρικό προσωπικό – τους θέλουμε μαζί μας σε αυτή τη μεταρρύθμιση”, είπε ο υπουργός Υγείας και συμπλήρωσε:

“Βεβαίως καμιά φορά, ξέρετε, η πολιτική, ο συνδικαλισμός, η συνήθεια κάνουν πολλούς να μην μπορούν να κινηθούν με την αναγκαία ταχύτητα. Αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω – και αυτές οι 20 ημέρες απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ σε εμάς το απέδειξαν περίτρανα – ότι η κοινωνία είναι στην πραγματικότητα εντελώς μαζί μας. Και είναι πάρα πολύ σημαντικό που η κοινωνία είναι μαζί μας. Φανταστείτε ότι σήμερα έχουμε πάρει μια τρομερή απόφαση, την αλλαγή του χαρακτήρα του ΕΟΠΥΥ στο Συμβούλιο Κυβερνητικής Μεταρρυθμίσεως και άρα την, σε λίγες μέρες, διαθεσιμότητα 8.500 ανθρώπων. Εδώ είμαστε για να παρουσιάσουμε όλο το πρόγραμμα «Υγεία εν Δράσει» με τον WHO, τον Γερμανό Υπουργό, την Task Force, τον Γενικό Γραμματέα που είναι μαζί μας, με τους ξένους ειδικούς. Δυο χρόνια πριν αν κάναμε το ίδιο πράγμα έξω θα είχαμε 500.000 κόσμο και θα φώναζε. Τώρα δεν είναι κανείς. Γιατί η κοινωνία πια δεν τους ακολουθεί. Και γιατί δεν τους ακολουθεί η κοινωνία παρόλο που είναι πιεσμένη; Γιατί η κοινωνία έχει καταλάβει ότι τώρα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπρος”. 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ