Σκληρή επίθεση της Χρυσοβελώνη στον Βρούτση

Σκληρή επίθεση της Χρυσοβελώνη στον Βρούτση

«Ο απών υπουργός κ. Βρούτσης αποκαλύφθηκε. Ο ίδιος ο υφυπουργός του κ. Κεγκέρογλου αρνήθηκε να στηρίξει τους απίστευτους ισχυρισμούς του» τονίζει σε δήλωσή της η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, αναφερόμενη στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για τις «δήθεν “μαϊμού” συντάξεις».

Η ανακοίνωση από το γραφείο της κ. Χρυσοβελώνη:

«Σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτή Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελήννων, Μ. Χρυσοβελώνη, σχετικά με την περίφημη δήλωση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση περί «ετήσιας εξοικονόμησης 500 εκατ. ευρώ από παράνομες συντάξεις και προνοιακά επιδόματα».

Ο παριστάμενος υφυπουργός Β. Κεγκέρογλου αρνήθηκε να καλύψει τον Γ. Βρούτση και δεν κατέθεσε κανένα στοιχείο που να δικαιολογεί τον εξωφρενικό ισχυρισμό περί πάταξης ασφαλιστικών παρανομιών ύψους 500 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω η Μ. Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα ο απών υπουργός κ. Βρούτσης αποκαλύφθηκε. Ο ίδιος ο υφυπουργός του κ. Κεγκέρογλου αρνήθηκε να στηρίξει τους απίστευτους ισχυρισμούς του κ. Βρούτση περί «παράνομων συντάξεων και επιδομάτων ύψους 500 εκατ. ευρώ» που δήθεν δίνονταν κάθε χρόνο μέχρι πρότινος.

Κανένα απολογιστικό στοιχείο δεν κατατέθηκε στη Βουλή για κανένα έτος, ούτε για τις συντάξεις των ταμείων ούτε για τις προνοιακές παροχές του ΟΓΑ.

Κι αυτό ενώ από το 2010 οι διαδοχικές μνημονιακές κυβερνήσεις σε επαναλαμβανόμενες -κάθε λίγους μήνες- ανακοινώσεις τους επεσήμαιναν την «τεράστια αιμορραγία του Δημοσίου από την παράνομη χορήγηση συντάξεων» και άλλων ασφαλιστικών παροχών σε Έλληνες πολίτες.

Η λογική του «μαζί τα φάγαμε» επέβαλε για προπαγανδιστικούς λόγους την στοχοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που παρουσιάζονταν συλλήβδην σαν «μαϊμού συνταξιούχοι», «τυφλοί που βλέπουν» κτλ. αλλά δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ από επίσημα και οριστικά στοιχεία.

Σήμερα για ακόμη μια φορά αποδείχθηκε ξεκάθαρα πως και το «μαζί τα φάγαμε τα 500 εκατομμύρια το χρόνο» δεν ήταν τίποτα άλλο από μια μνημονιακή πολιτική απάτη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ