Διευκρινιστική εγκύκλιος για τους δημοτικούς αστυνομικούς

Διευκρινιστική εγκύκλιος για τους δημοτικούς αστυνομικούς

Διευκρινιστική εγκύκλιο εξέδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη διαδικασία επανατοποθέτησης των δημοτικών αστυνομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, λόγω της κατάργησης της θέσης τους.

Με την εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι υπάλληλος που επιθυμεί να δηλώσει θέσεις τόσο ανώτερης όσο και κατώτερης κατηγορίας, συμπληρώνει τα έντυπα αιτήσεων και των δύο κατηγοριών προσωπικού, δηλώνοντας με αύξουσα αρίθμηση (1η, 2η κ.ο.κ.) το σύνολο των προτιμήσεών του, ιεραρχώντας αυτές ανεξαρτήτως κατηγορίας. Σημειώνεται ότι η σειρά προτιμήσεων συμπληρώνεται μόνο στο έντυπο της μιας από αυτές και κατά προτίμηση στο έντυπο αίτησης της ανώτερης κατηγορίας.

Επίσης, αναφορικά με το ζήτημα της σωματικής ικανότητας (σωματική και ψυχική υγεία, αρτιμέλεια και σωματική διάπλαση) των δημοτικών αστυνομικών οι οποίοι κατά τη διάρκεια της θητείας τους στον κλάδο της Δημοτικής Αστυνομίας εμφάνισαν διαταραχές της σωματικής τους ικανότητας (πάθηση, βλάβη ή νόσημα), διευκρινίζεται ότι έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για τη μετάταξή τους σε θέσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, δεδομένου ότι η τοποθέτησή τους σε διαθεσιμότητα βάσει του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 δεν συνεπάγεται τη λύση της υπαλληλικής τους σχέσης.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ