ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας: “Κόκκινη” γραμμή οι πλειστηριασμοί

ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας: “Κόκκινη” γραμμή οι πλειστηριασμοί

 

Για τον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία είναι ίσως η σημαντικότερη κόκκινη γραμμή, την οποία, αν δεν είναι διατεθειμένη να θέσει η κυβέρνηση, θα πρέπει να τη θέσει η κοινωνία, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τη διοικητική επιτροπή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει θέση στην πρόταση που κατέθεσε χθες το κόμμα του στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι επειδή έχουν περάσει 24 ώρες από την κατάθεση και τη δημοσιοποίηση της πρότασης, «αλλά δεν έχω ακούσει καμία συγκεκριμένη θέση από την κατά τα άλλα λαλίστατη σε διάφορα ζητήματα κυβέρνηση, θέλω να καλέσω για άλλη μια φορά τον πρωθυπουργό να λάβει ξεκάθαρη θέση» και αναρωτήθηκε «αν θα στηρίξει, θα ψηφίσει η κυβέρνηση, η κυβερνητική πλειοψηφία μέσα στη Βουλή, τη συγκεκριμένη τροπολογία ή θα συνεχίζεται αυτό το κρυφτούλι με την τρόικα».

Δείτε το βίντεο από το MEGA:

 

Η αντιπροσωπεία του ΕΒΕΑ και ο κ. Τσίπρας συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το κόμμα του θεωρεί σημαντικό να στηριχθεί ο θεσμός του Επιμελητηρίου. Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, προσέθεσε, πιστεύουμε ότι μπορεί να διαδραματίσει έναν ιδιαίτερα θετικό ρόλο στην αναγκαία διαδικασία της παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας μας και στην προσπάθεια για έξοδο από την κρίση- και είναι σε όλους μας κατανοητό ότι δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση αν δεν στηριχθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Επίσης, συζητήθηκαν τα προβλήματα ρευστότητας, «η ασφυξία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την αδυναμία των τραπεζών να δώσουν πιστώσεις», αλλά και το ζήτημα του ασφαλιστικού προβλήματος των μικρομεσαίων επιχειρηματιών. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την πρόταση να υπάρξει κεφαλαιοποίηση των χρεών και να ξεκινήσουν από 1/1/2014 οι 350 χιλιάδες να πληρώνουν τη συνδρομή τους και να επανενταχθούν στο ασφαλιστικό σύστημα, διότι πλέον δεν είναι μονάχα ένα πρόβλημα που αφορά τον κλάδο, «αλλά είναι ένα ζήτημα που, κατά την άποψή μας, παίρνει διαστάσεις ανθρωπιστικής και υγειονομικής τραγωδίας. Και πιστεύω ότι θα πρέπει να δοθεί άμεση λύση σ’ αυτό το πρόβλημα», είπε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ