Χριστοφιλοπούλου: Όχι “ξαφνικός θάνατος” όπως στην ΕΡΤ

Χριστοφιλοπούλου: Όχι “ξαφνικός θάνατος” όπως στην ΕΡΤ

Η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την διαθεσιμότητα, τις απολύσεις αλλά και την πρόσφατη αντιμετώπιση της αστυνομίας στη διαμαρτυρία των σχολικών φυλάκων.

«Υπάρχει το πρόγραμμα της κινητικότητας το οποίο αφορά 25.000 υπαλλήλους συνολικά. Ένας μικρός αριθμός από αυτός ενδέχεται να αποχωρήσουν από το δημόσιο», ξεκαθάρισε αρχικά η κ. Χριστοφιλοπούλου και συνέχισε:

«15.000 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 είναι η υποχρέωση που έχει αναλάβει η χώρα για απολύσεις. Είναι γύρω στο 2% του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων.

«Η ΕΡΤ ήταν ένα λάθος. Δεν υπάρχει περίπτωση νέου ξαφνικού θανάτου όπως στην ΕΡΤ. Θα μπορούσε να είχε γίνει με άλλο τρόπο. Επιχειρήσεις οι οποίες είναι καμία φορά φαντάσματα του δημοσίου, μπορεί να κλείσουν. Πρέπει να δούμε που ακριβώς υπάρχουν πλεονάσματα στους φορείς», τόνισε ακόμα η κ. Χριστοφιλοπούλου.

«Να πάμε σε ουσιαστικές αναδιαρθρώσεις φορέων. Όχι να κάνουμε κάτι για να ευχαριστηθούν οι πιστωτές», πρόσθεσε.

«Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για αυτό που συνέβη χθες. Έχουμε δει τους σχολικούς φύλακες και ο υπουργός και εγώ. Η προσπάθεια που γίνεται είναι στο να δούμε αν ορισμένοι από αυτούς έχουν προσόντα για επανατοποθέτηση. Το δεύτερο είναι κάποιοι άνθρωποι να μπορέσουν να εξαγοράσουν κάποια χρόνια ώστε να τους αναγνωριστούν. Το τρίτο είναι η επιμόρφωση, το οποίο δεν αφορά μόνο τους σχολικούς φύλακες», σχολίασε για τα χθεσινά επεισόδια έξω από το υπουργείο με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών απέναντι σε διαμαρτυρόμενους σχολικούς φύλακες και συνέχισε:

«Η επιχειρησιακή ευθύνη είναι στην αστυνομία. Θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί και θα πρέπει και η αστυνομία να προσέχει στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της όταν ρίχνει χημικά για ψήλου πήδημα. Και ξέρω ότι δεν υπήρχε εντολή από πάνω να γίνει αυτό».

«Η τρόικα δεν έχει κανέναν θεσμικό ρόλο μετά την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος. Αυτή τη στιγμή τρέχει το πρόγραμμα κινητικότητα-διαθεσιμότητα. Εμείς ζητάμε να αποσυνδεθούν. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο κόσμος φοβάται την απόλυση μέσω της κινητικότητας», τόνισε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ