ΒΙΝΤΕΟ-Ο Βρούτσης για τις ομαδικές απολύσεις

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Βρούτσης για τις ομαδικές απολύσεις

 

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται το θέμα των ομαδικών απολύσεων, όπως είπε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης «στον ενικό», ξεκαθαρίζοντας ότι κανείς δεν μίλησε για πλήρη απελευθέρωση τους.

«Πράγματι το ζήτημα βρίσκεται στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης», τόνισε, λέγοντας ωστόσο ότι  δεν είναι καινούριο ζήτημα, καθώς έχει περιγραφεί και στο μνημόνιο.

Ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι το υπουργείο αναμένει μια συγκριτική μελέτη από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) βάσει της οποίας θα γίνει σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες για το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων.

Ερωτηθείς εάν η τρόικα θέλει πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, υπογράμμισε: «Η τρόικα δεν έχει σαφή θέση πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Συνεννοηθήκαμε ότι θα κάνουμε αυτή τη μελέτη για δούμε τι ισχύει, τις καλύτερες πρακτικές στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό», είπε.

Επίσης, σημείωσε ότι ήδη υφίσταται ένας νόμος για τις ομαδικές απολύσεις από το 1983. Ο ίδιος, ως στη δική του τη θητεία  μου ήρθαν δύο περιπτώσεις για ομαδικές απολύσεις, τις οποίες δεν υπέγραψε. 

Όμως, όπως είπε,υπάρχουν κάποια πράγματα που αξίζει να τα δούμε στη βάση της βελτίωσης ενός νόμου που λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια.  Για παράδειγμα, ανέφερε, ότι το να υπογράφει μόνο ο υπουργός για τις ομαδικές απολύσεις, ισχύει μόνο εδώ και σε μια καμία άλλη χώρα της Ευρώπης.

 

Δείτε το βίντεο από το STAR

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ