Στα άκρα η κόντρα ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

Στα άκρα η κόντρα ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και την εφημερίδα «Αυγή» να αντεπιτίθεται και να κάνει λόγο για «εύσημα του Άδωνι» στον Περισσό.

O Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Κοζάνη σε εκδήλωση για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ως εμπνευστή της θεωρίας ότι το ΚΚΕ εγκαταλείπει τον λαό στα καθημερινά του προβλήματα και παραπέμπει τη λύση τους στη «Δευτέρα Παρουσία του σοσιαλισμού».

«Είναι όλοι αυτοί που έχουν συμβιβαστεί, έχουν βολευτεί με τη θαλπωρή που τους περιβάλλει το αστικό πολιτικό σύστημα, Έλληνες μεγιστάνες του πλούτου που δεν ξέρουν τι έχουν, σε συνεργασία με τα πολυεθνικά, διεθνικά μονοπώλια της Ευρώπης και των άλλων ηπείρων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και συνέχισε:

«Είναι όλοι αυτοί που έχουν τo θράσος να υπόσχονται ότι θα σώσουν τον λαό μέσα από τις συναναστροφές τους με τα think tanks του συστήματος και τις διαλέξεις τους στα γκαλά της πλουτοκρατίας. Περιδιαβαίνοντας από το Τέξας και τα ιδρύματα της διεθνούς κεφαλαιοκρατίας, στα ευρωπαϊκά σαλόνια της σοσιαλδημοκρατίας. Κοροϊδεύουν τον λαό ότι θα καταφέρουν -με μαγικό ραβδί και συνταγές made in USA- να κάνουν το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα να δουλεύει και για τους εκμεταλλευτές και για τους εκμεταλλευόμενους. Παριστάνουν τους μάγους που μπορούν να κρατάνε πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη, βγάζοντας τη γλώσσα στους ιθαγενείς εργάτες και πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες, γεμίζοντας τα σεντούκια των φαρμακοβιομηχάνων, τμημάτων του κεφαλαίου, κόντρα στα συμφέροντα των άλλων τμημάτων που υποστηρίζουν οι άλλοι, οι σημερινοί χαλίφηδες».

Ο Δ. Κουτσούμπας κατηγόρησε τα στελέχη του ΚΚΕ που αποχώρησαν και εντάχθηκαν στον Συνασπισμό το 1991(σ.σ. Γ. Δραγασάκης, Μ. Δαμανάκη, Μ. Ανδρουλάκης, Π. Λαφαζάνης, Αλ. Αλαβάνος, Δ. Στρατούλης κ.α.) ως «απολειφάδια του οπορτουνισμού και του ρεφορμισμού, της προδοσίας στην αστική τάξη και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα». Κατηγόρησε, επίσης, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχείρησε να μετατρέψει το ΚΚΕ σε συνιστώσα του κατά τις τελευταίες εκλογές:

«Αυτό τον δρόμο επιβεβαιώνει καθημερινά το Κόμμα μας και σήμερα, όταν σταθερά γυρνάει την πλάτη στις σειρήνες της επιλογής της μιας ή της άλλης εκδοχής κυβερνητικής διαχείρισης σε όφελος των μονοπωλίων, τμημάτων του κεφαλαίου. Αυτό έκανε και στις τελευταίες εκλογές, όταν ο οπορτουνισμός με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ –με τον νέο ρόλο που αποκτούσε σε αντικατάσταση του φθαρμένου πλέον παλιού ΠΑΣΟΚ– επιχείρησε να πετύχει αυτό που δεν πέτυχε το 1968 και το 1991. Να μετατραπεί δηλαδή το ΚΚΕ σε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, της «αριστεράς» της ΕΕ του Μάαστριχτ, του μείγματος διαχείρισης της κρίσης με συνταγή Ομπάμα και ΔΝΤ, και για να μιλήσουμε με τη διάλεκτο Τσίπρα, αντίπαλος μεν του κυβερνητικού “success story”, αλλά οπαδός του “west side story”…».

Ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, εμμέσως πλην σαφώς, χαρακτήρισε «ψευτόμαγκες» τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο ρόλος της μαχητικής δυναμικής εργατικής-λαϊκής αντιπολίτευσης που ζητά το ΚΚΕ από τον λαό να του δώσει στις σημερινές συνθήκες, δεν είναι ούτε εύκολος, ούτε άνευ ουσίας. Δεν ζητάμε δύναμη, για να κάνουμε αντιπολίτευση μόνο από τα βουλευτικά έδρανα, εκτοξεύοντας κορώνες, εξυπναδίστικες ατάκες, να κάνουν τους ψευτόμαγκες, όπως έχουν συνηθίσει και κάνουν άλλα κόμματα, αποπροσανατολίζοντας και κοροϊδεύοντας τον λαό ότι τάχατες αντιστέκονται. Μια τρύπα στο νερό κάνουν όλοι αυτοί».

Η «Αυγή» και οι κατηγορίες προς το ΚΚΕ για «τα εύσημα του Άδωνι»

Από την πλευρά της, η χθεσινή «Αυγή» χρησιμοποίησε την απάντηση του υπουργού υγείας στην Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, σε ρεπορτάζ με τίτλο «Τα εύσημα του Άδωνι και η αποκαθήλωση Φλωράκη»:

«Τα εύσημα από την κυβέρνηση εισέπραξε την Παρασκευή του ΚΚΕ στη Βουλή, δύο μήνες μετά την υπερψήφιση της τροπολογίας-δώρο στις πολυεθνικές φαρμάκων που κατέθεσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στην οποία αυτό ψήφισε “παρών”. Μετά τα εύσημα που είχε εισπράξει για την “υπεύθυνη” στάση του κόμματος από τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή αλλά και τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργο Καρατζαφέρη, στην εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, ήρθε η σειρά του Άδωνι Γεωργιάδη, τότε βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. και τώρα υπουργού Υγείας, να εξάρει τη “συνεπή στάση” του ΚΚΕ στην τροπολογία για τις τιμές των φαρμάκων. Σημειώνεται πως, παρά το ότι έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που το ΚΚΕ επέλεξε να πουλήσει τον 902, δεν έχει υπάρξει από την πλευρά του κόμματος επίσημη ανακοίνωση για τον νέο ιδιοκτήτη του σταθμού, ο οποίος παραμένει εν κρυπτώ, πίσω από την κυπριακή off shore».

Η κόντρα Σκουρλέτη – Κανέλλη

Σφοδρότατη σύγκρουση είχαν χθες στην τηλεόραση του Σκάι ο Πάνος Σκουρλέτης και η Λιάνα Κανέλλη, με αφορμή την συνέντευξη του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στη Realnews. Ο Π. Σκουρλέτης, μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τη Λιάνα Κανέλλη ότι με την τοποθέτησή της «ξεπλένει τον Κασιδιάρη», ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «οπορτουνιστικό αντικομμουνισμό μιας αλλοιωμένης σοσιαλδημοκρατίας».

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ