Το ΠΑΣΟΚ για την ημέρα κατά του AIDS

Το ΠΑΣΟΚ για την ημέρα κατά του AIDS

 Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS/HIV o Τομέας Υγείας και ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

«Οι  γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και πάνω από όλους οι ίδιοι οι ασθενείς δίνουν ένα καθημερινό αγώνα ενάντια στην ασθένεια αλλά και το στίγμα.

Οι οροθετικοί/ές είναι συμπολίτες μας με ίσα δικαιώματα. Η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να παρέχει την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

Η ενημέρωση για το AIDS χωρίς taboo και προκαταλήψεις είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόληψη της εξάπλωσης του φαινομένου.

Η καταστολή και η περιθωριοποίηση ατόμων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου οδηγούν στην εξάπλωση της ασθένειας και όχι στην καταπολέμηση της.

Η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των χρηστών ναρκωτικών ουσιών κάνει ακόμη πιο επείγουσα την ανάγκη για στήριξη και ανάπτυξη των υφιστάμενων δράσεων υποστήριξης χρηστών, των προγραμμάτων υποκατάστατων και απεξάρτησης αλλά και για την ανάληψη καινοτόμων πρωτοβουλιών όπως αυτή του εποπτευόμενου σταθμού «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» που λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό με ευθύνη του Δήμου Αθηναίων».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ