Μπέζας: Εκβιάζουν οι γιατροί

Μπέζας: Εκβιάζουν οι γιατροί

“Η συνδικαλιστική ηγεσία των γιατρών εκβιάζει και όχι το υπουργείο Υγείας” τονίζει ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή την ανακοίνωση για λύση των συμβάσεων των γιατρών οποίοι εργάζονται στον ΕΟΠΥΥ με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και παράλληλα διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία και είναι συμβεβλημένοι γι’ αυτά τα ιατρεία με τον ΕΟΠΥΥ.

“Εμείς ως υπουργείο Υγείας δεν εκβιάζουμε, εμάς μας ενδιαφέρει να προχωρήσει η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις που υπάρχουν και να παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες. Δεν εκβιάζουμε εμείς, η συνδικαλιστική ηγεσία των ιατρών προσπαθεί να εκβιάσει το υπουργείο Υγείας και κατ` επέκταση ολόκληρη την κοινωνία” σημειώνει ο υφυπουργός Υγείας.

Ερωτηθείς για τη συνέχιση της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ως τις 9 Δεκεμβρίου, ο κ. Μπέζας εκτιμά ότι “η συνδικαλιστική ηγεσία των ιατρών παρασύρει τους γιατρούς σε λάθος δρόμο” και προσθέτει: “Όπως αυτοί έχουν συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να απεργούν έτσι και οι πολίτες έχουν συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να έχουν πρόσβαση στο φάρμακο και τις υπηρεσίες υγείας.

Αναφορικά με το αίτημα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ για κατάργηση της διαθεσιμότητας, ο κ. Μπέζας τονίζει: “Δεν μπορεί να θέτουν όρους και δεν μπορούν να έχουν ως μοναδικό τους αίτημα να μην τεθεί σε διαθεσιμότητα ουδείς γιατρός και οδοντίατρος του ΕΟΠΥΥ. Από τη στιγμή που υλοποιείται μια μεταρρύθμιση θα γίνει αξιολόγηση. Αξιολόγηση και των δομών και του προσωπικού του ΕΟΠΥΥ. Εμείς το μόνο για το οποίο δεσμευόμαστε είναι ότι είμαστε ανοικτοί στο διάλογο, θέλουμε να υπάρξει συναίνεση, θέλουμε να υπάρχει συνεννόηση και επίσης δεσμευόμαστε ότι σύντομα θα έχουμε ένα νέο, αναβαθμισμένο, δημόσιο και δωρεάν σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο οποίο θα υπάρχει καθολική πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως των πολιτών”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ